Patiënten Veldzicht helpen gemeente Hardenberg met netjes houden Balkbrug

 

Patiënten van Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht gaan hun handen uit de mouwen steken om Balkbrug netjes te houden. Ze helpen de gemeente Hardenberg met allerlei werkzaamheden. Ze gaan bijvoorbeeld verkeersborden rechtzetten en schoonmaken, speeltoestellen schoonmaken en bomen onderhouden. Dit is een gezamenlijk initiatief van Veldzicht en de gemeente Hardenberg.

 

Bewoners van Huize de Beuk voeren de werkzaamheden uit. Zij zijn overdag aan het werk in en rond de Veldzichthoeve van Veldzicht. Ook GGZ-patiënten van andere zorginstellingen die overdag op de Veldzichthoeve verblijven, kunnen helpen. In Huize de Beuk verblijven maximaal dertien asielzoekers en vreemdelingen, mannen en vrouwen, die psychiatrische zorg en begeleiding nodig hebben.

“Deze bewoners zijn al bekend in en met het dorp”, zegt Hanny van Geffen, algemeen directeur van Veldzicht. “Ze doen bijvoorbeeld boodschappen in de supermarkt en hebben hun dagelijkse wandeling van en naar de Veldzichthoeve. We benadrukken dat het gaat om personen die niet op strafrechtelijke titel bij ons verblijven.”

 

 

Artikel delen:
Gerelateerde berichten