Hardenberg ‘kniept’ ogen niet dicht voor eenzame inwoners

Om eenzame inwoners een hart onder de riem te steken deelt de coalitie ‘Eén tegen Eenzaamheid Hardenberg’ pakketten uit om kniepertjes te bakken. Inwoners, organisaties of verenigingen die willen helpen met bakken, kunnen een pakket ophalen bij verschillende bibliotheken. In de week daarna worden de kniepertjes uitgedeeld.

 

Van 3 tot en met 8 januari kan tijdens openingstijden in de bibliotheken van Hardenberg, Dedemsvaart, Balkbrug, Gramsbergen, Bergentheim en Sibculo een pakket worden afgehaald, met daarin de ingrediënten voor kniepertjes.

De gebakken kniepertjes kunt u daarna zelf bij iemand brengen die wel een beetje steun kan gebruiken. Een andere mogelijkheid is om de gebakken kniepertjes weer in te leveren bij de bibliotheek. De coalitie zorgt er dan voor dat de kniepertjes op de juiste plek terecht komen.

Natuurlijk mag u ook meedoen met de actie zonder dit pakket. Het recept voor kniepertjes staat onderaan deze tekst. Wie mee wil bakken moet wel zelf zorgen voor een kniepertjesijzer. Er worden ook pakketten uitgedeeld aan buurtkamers en verzorgings- en verpleeghuizen in de gemeente. Om daar samen met cliënten kniepertjes te bakken.

Ook zonder mee te bakken kunt u eenzame inwoners een hart onder de riem steken. Van 10 tot en met 15 januari kan bij de genoemde bibliotheken een zak kniepertjes worden opgehaald om daarmee op bezoek gaan bij iemand die wel wat extra aandacht verdient. Hierbij geldt: op is op.

Op dinsdag 11 en donderdag 13 januari kunnen er tussen 10.15 en 12.00 uur ook zakjes met kniepertjes worden afgehaald bij wijksteunpunt Oostloorn, J.C.J. van Speykstraat 14 in Hardenberg.

Kent u of bent u iemand die zich alleen of eenzaam voelt? Stuur dan voor 6 januari 2022 een mail naar m.ruben@destuw.nl. De coalitie zorgt er dan voor dat er iemand langskomt met een zakje kniepertjes.

 

(Foto ter illustratie)

 

Artikel delen:
Gerelateerde berichten