Nog een laatste keer poolen bij Clees in Ommen

Het snooker- en poolcentrum Clees, voor velen in Ommen een begrip. Op 1 en 2 april opent kroegbaas Klaas Hurink voor het laatst zijn deuren: “We gaan op een gezellige manier afscheid nemen van de plek waar veel Ommenaren wel eens een gezellig avondje spendeerden.”

 

Het avontuur begon voor Hurink In 2003, toen nam hij de accommodatie over van Marianne Kuiper: “In de beginjaren werd ik wegwijs gemaakt door Dirk-Jan Brinkman. We hebben toen ook al direct verbouwd. Al liep dat wat uit de hand door de verschillende hoogtes van de vloer. Die vloer moest drogen, dus we hebben toen in het begin zelfs even met een geïmproviseerde bar gewerkt.’’

Na deze opstartproblemen bouwde Hurink in de daaropvolgende jaren, samen met trouwe collega Annemiek Veldman, Clees op tot een vaste waarde in Ommen. Een ‘avondje pool’ was bij veel Ommenaren bekend.

Clees werd een plaats waar ruimte was voor genoeg pooltafels, dartborden en grote schermen voor sportwedstrijden. Elke woensdagavond was de plek aan de Vecht het theater voor de regionale dartscompetitie. Op maandag- en dinsdagavond werd er gebiljart. Hurink vond het een mooie afwisseling: “In het weekend hadden we inloop van iedereen voor het poolen, doordeweeks van de recreatieve sporters in het darten en biljarten.’’
Jarenlang was Clees ook een populaire plek voor de jaarwisseling, waar de rij van de bovenkant van de trap tot ver in de Poffert stond. Een leuke herinnering voor Hurink: “Het was in die laatste weken van het jaar eigenlijk traditioneel druk. ‘s Zomers hadden we natuurlijk altijd de concurrentie van de terrassen. In de winter gingen de bezoekersaantallen dan vanzelf omhoog.”

Toch was Hurink ook in de zomer druk genoeg in de weer. Zo zette Hurink zich ook in voor de cultuur- en sportsector. Hij was voorzitter van de organisatie van het Explosion-festival, waarbij het poolcentrum vaak de plek was voor een gezellige afterparty. Ook bij minder weer bij de tentfeesten kon er uitgeweken worden naar ‘Pool’. Naast die festivals, ondersteunde Hurink ook verschillende teams van OZC met inloopshirts, wedstrijdshirts en trainingspakken: “Dat ben ik eigenlijk vanaf 2003 direct al gaan doen en ook in de jaren daarna ging dit door. Die binding met de lokale voetbalclub vind ik nog steeds belangrijk.”
Hurink neemt qua werkzaamheden niet helemaal afscheid van zijn uitzicht op de Vecht. Met het Paviljoen staat er weer een drukke zomer op het programma: “Een mooie uitdaging, waarbij corona hopelijk achterwege blijft. De trouwe bezoekers van Clees weten mij vast ook wel te vinden op ons gezellige terras aan de Vecht.” Eerst staat er in het eerste weekend van april nog een waardig afscheid van bijna twintig jaar gezelligheid voor Hurink op het programma: “We gaan er een ouderwets mooi weekend van maken.”

Artikel delen:
Gerelateerde berichten