Project Rheezermaten officieel geopend

Het project ‘Rheezermaten’ is op 1 juli officieel geopend in Hardenberg. Na het openingswoord gingen de gasten naar buiten, waar men samen het resultaat van dit Vecht-project bekeek en beleefde. 

Vanuit het programma ‘Ruimte voor de Vecht’ werken diverse partners in het Vechtdal samen om de Overijsselse Vecht veilig te houden. Maar ook om het wonen, werken en recreëren in het Vechtdal aantrekkelijker te maken. Rheezermaten is één van de projecten uit dit programma waaraan afgelopen twee jaar hard is gewerkt. Nu de werkzaamheden zijn afgerond, is het project op vrijdag 1 juli officieel geopend.

In het gebied Rheezermaten zijn delen van het zomer- en winterbed van de Vecht opnieuw ingericht. Met nieuwe waterlopen en natuurvriendelijke oevers.

Alwin te Rietstap, wethouder gemeente Hardenberg en voorzitter Ruimte voor de Vecht: “Dit project is een parel aan de ketting. Ten opzichte van het reeds geopende Vechtpark (meer gericht op recreatie), ligt bij de Rheezermaten de nadruk meer op water en natuur. Het resultaat is prachtig. En we hebben er zelfs méér Vecht voor teruggekregen. Meer ruimte voor water, maar ook voor beleving. We hebben diverse uitkijkpunten gecreëerd en ook, mede dankzij de Regiodeal, de doorgaande fietsverbinding van Hardenberg naar Rheeze verbeterd. Het is daarmee een mooi onderdeel van de fietsverbindingen in het Vechtdal geworden.”

 

Dagvoorzitter Evelien Harberink ging deze middag in gesprek. Ze sprak met bestuurders en gebiedspartners over de snelle samenwerking en over de verdere ontwikkelingen in het Vechtdal rondom dit project. Vervolgens werden de gasten per touringcar naar de Vecht gebracht. Hier kon men tijdens een korte wandeling het resultaat van het project Rheezermaten zien en beleven. Halverwege de wandeling werd men verrast door een prachtige ‘Ode aan de Vecht’. Hier bracht men samen een toost uit op het resultaat en de prettige samenwerking. Wim Stegeman, dagelijks bestuurslid van waterschap Vechtstromen, sprak een woord van dank uit aan alle gebiedspartners en omwonenden.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten