Ommer Bissingh werpt schaduw vooruit

Na twee lange jaren pandemie is men weer toe aan een feestje. En in Ommen kunnen ze dat wel. De Ommer Bissingh Evenementen (en commissies) bieden samen met Horeca Uit in Ommen een gevarieerd programma.

 

Voor jong en oud, voor elk wat wils en overal gratis toegang. Dat is het DNA van de Ommer Bissingh. Dit seizoen zijn er vier themadagen. Allemaal op woensdag. Die zijn van 27 juli tot en met 17 augustus. Deze staan bol van activiteiten rond een bepaald thema. Deze dagen is er ook braderie en een vlooienmarkt. Naast de themadagen is er twee zaterdagen een kofferbakverkoop en is er een kinderbraderie op de eerste van de twee kofferbakverkopen. Van 5 tot en met 17 augustus draait er op initiatief van het Ondernemersfonds een reuzenrad.

 

De Ommer Bissingh wordt traditioneel geopend op de maandag voorafgaande aan de jaarmarkt. We schrijven maandag 11 juli als de burgemeester op de Markt de Bissinghbel zal luiden. Deze dag worden ook alle bewoners van de zorginstellingen uit Ommen uitgenodigd de avond op de Markt mee te maken. Ben Cramer (de clown, de oude muzikant en musical Phantom of the Opera) gaat de avond muzikaal omlijsten.
Altijd op de tweede dinsdag van juli is de Jaarmarkt Ommer Bissingh. De jaarmarkt trekt van oudsher duizenden mensen naar Ommen. Ommen wordt aangedaan door vele handelaren. Dit jaar wordt de jaarmarkt gecombineerd met de Ondernemersdag. Bedrijven uit Ommen laten hier hun specialisme zien. 

 

De BISSINGH AGENDA
ma 11 juli – Opening Ommer Bissingh met Ben Cramer
di 12 juli – Jaarmarkt Ommer Bissingh en Ondernemersdag
za 23 juli – Kofferbakverkoop en Kinderbraderie
woe 27 juli – Landbouwdag
woe 03 aug – Meer voor Mannen
woe 10 aug – Internationale dag (Duitsland) + finale Musicstar
woe 13 aug – Kofferbakverkoop
woe 17 aug – Palingroken en Sport
za/zo  3 en 4 sep – Blaasorkestenfestival

 

LINE UP – Bissingh Live
Toegang gratis. Aanvang 21.00 uur.

27 juli – Bökkers
03 aug – Paul Elstak
10 aug – Wir Sind Spitze & Immer Hansi
17 aug – Flemming

(Ingezonden bericht)

Artikel delen:
Gerelateerde berichten