Nieuwe kinderburgemeester gemeente Dalfsen heet Benthe Dijkman

De 10-jarige Benthe Dijkman uit Dalfsen wordt de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Dalfsen voor het schooljaar 2022-2023. Daarmee neemt ze het stokje over van de huidige kinderburgemeester Myla Groenendijk. In september wordt Benthe officieel geïnstalleerd door burgemeester Erica van Lente in de raadzaal.

 

Benthe Dijkman zit op dit moment in groep 6 van basisschool De Spiegel in Dalfsen. Ze heeft veel zin in haar nieuwe functie: “Heel leuk dat ik gekozen ben om de nieuwe kinderburgemeester te zijn. Ik heb er echt heel veel zin in en hoop dat ik ideeën van andere kinderen en mijzelf waar kan maken. Als kinderen ideeën hebben, hoor ik het graag. Belangrijke dingen vind ik stoppen met roken, meer natuurlijke schoolpleinen en aandacht besteden aan afval opruimen.”

Burgemeester Erica van Lente sprak samen met kinderburgemeester Myla Groenendijk en raadslid Roel Kouwen met de acht kandidaten. Van Lente: “Het was een fijne middag waarbij we kennis maakten met alle kandidaten. Uiteindelijk hebben we Benthe gekozen als nieuwe kinderburgemeester. Ik denk dat ze een belangrijke rol kan vervullen in het contact met andere kinderen en ideeën zal ophalen over wat andere kinderen bezig houdt. Ik kijk er naar uit met haar samen te gaan werken!”

 

Dat de gemeente Dalfsen veel potentiële burgemeesters in de kernen heeft, bleek wel uit de aanmeldingen. Acht enthousiaste kinderen uit verschillende kernen stuurden een filmpje in. Allemaal met een sterk verhaal, een scherpe blik wat ze graag zouden willen bijdragen als kinderburgemeester en vol energie. “Ik vind het mooi om te zien dat verschillende scholen deze zoektocht naar een nieuwe kinderburgemeester ook onder de aandacht brachten. Dat bleek wel uit de reacties van de kinderen. Daar wil ik de scholen dan ook voor bedanken!”, aldus burgemeester Erica van Lente.

Afgelopen periode heeft kinderburgemeester Myla Groenendijk de rol vervuld als kinderburgemeester. Zij neemt na de zomervakantie officieel afscheid. “Ik vond het superleuk om als eerste kinderburgemeester van de gemeente Dalfsen aan de slag te gaan. De afgelopen tijd heb ik heel veel dingen gedaan. Ik heb geholpen bij openingen, ben mee op pad geweest, heb 60-jarige huwelijken meegemaakt, mocht naar Groningen voor de landelijke viering van 5 mei. En ga zo maar door, bijna teveel om op te noemen. Hopelijk heeft Benthe het net zo leuk als ik het heb gehad!”

Meer informatie over de kinderburgemeester is te vinden op de website www.dalfsen.nl/kinderburgemeester.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten