Laure Veldman nieuwe kinderburgemeester gemeente Dalfsen

De 10-jarige Laure Veldman uit Nieuwleusen wordt de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Dalfsen voor het schooljaar 2023-2024. Daarmee neemt ze het stokje over van de huidige kinderburgemeester Benthe Dijkman (foto). In september wordt ze officieel geïnstalleerd door burgemeester Erica van Lente.

Laure Veldman zit op dit moment in groep 7 van basisschool De Zaaier in Nieuwleusen. Ze heeft veel zin in haar nieuwe functie: “Super leuk dat ik gekozen ben om de nieuwe kinderburgemeester te worden. Ik hoop dat ik aan de slag kan gaan met de bomenplantdag, ontbijt op scholen, Dalfsen speelt en vrijwilligerswerk voor kinderen. Dat vind ik heel belangrijk en daar wil ik ook andere kinderen bij betrekken. Ik heb er echt zin in!”

Burgemeester Erica van Lente sprak samen met kinderburgemeester Benthe Dijkman, raadslid Roel Kouwen en de participatie-expert van Dalfsen met de acht kandidaten. Van Lente: “We hebben ’s middags met alle kinderen in drie verschillende groepjes gesproken. Allemaal met hun eigen ideeën en ambities. Uiteindelijk hebben we gekozen voor Laure als kinderburgemeester voor komend schooljaar. Ik denk dat ze een mooie rol kan spelen in de verbinding met andere kinderen. Afgelopen jaar hebben we al gemerkt dat de rol als kinderburgemeester steeds meer leeft en dat kinderen in het algemeen de gemeente Dalfsen beter weten te vinden. Dat hopen we komend jaar voort te zetten.”

Dat de gemeente Dalfsen veel potentiële kinderburgemeesters in de kernen heeft, bleek wel uit de aanmeldingen. Acht enthousiaste kinderen uit verschillende kernen en van diverse basisscholen stuurden een filmpje in. Allemaal met een sterk verhaal, een scherpe blik wat ze graag zouden willen bijdragen als kinderburgemeester en vol energie. Burgemeester Van Lente: “We willen graag de komende periode ook de andere zeven kinderen gaan betrekken. Ze hebben zulke enthousiaste ideeën aangedragen. Daar willen we graag naar kijken.”

Afgelopen periode heeft Benthe Dijkman de rol vervuld als kinderburgemeester. Zij neemt na de zomervakantie officieel afscheid. “Ik heb veel mogen doen, veel geleerd en vooral heel veel plezier gehad. Het leukste vond ik het uitreiken van de lintjes. Verschillende mensen zien, bloemen geven, de verhalen horen en in de brandweerauto samen met burgemeester Erica van Lente. Ik weet zeker dat Laure het ook zo leuk gaat hebben als ik.”

 

Artikel delen:
Gerelateerde berichten