Laure Veldman officieel gestart als kinderburgemeester

Laure Veldman uit Nieuwleusen is de nieuwe kinderburgemeester van Dalfsen. Na het uitspreken van de woorden: ‘Ik beloof mij de komende tijd als kinderburgemeester van de gemeente Dalfsen in te zetten voor een nog mooiere gemeente Dalfsen’, was het vorige week maandag officieel. Laure kreeg van burgemeester Erica van Lente, samen met oud-kinderburgemeester Benthe Dijkman, de keten omgehangen. Dit alles vond plaats in een volle raadzaal, voorafgaand aan de commissievergadering.

 

Laure Veldman is de derde Dalfser kinderburgemeester. Ze vervult deze speciale functie tot het einde van het schooljaar 2023-2024. Zoals ze zelf in haar toespraak al vertelde, heeft ze er veel zin in: “Ik vind het leuk dat het nu eindelijk gaat beginnen. Hopelijk kan ik veel dingen doen, want ik heb heel veel ideeën. Een bomenplantdag, Dalfser Spelen, dat kinderen kunnen ontbijten op school en dat kinderen vrijwilligers gaan doen.”

Burgemeester Erica van Lente heeft Laure geïnstalleerd afgelopen maandagavond: “Het blijft iets heel moois om te doen, zo’n installatie van een kinderburgemeester. Je merkt de spanning, gecombineerd met veel energie en enthousiasme. Ik kijk ernaar uit om het komende jaar met Laure samen te werken.”

Dit jaar gaat gemeente Dalfsen ook actief de andere kandidaten betrekken die zich hadden aangemeld als kinderburgemeester. Van Lente: “We concludeerden dat er zoveel mooie ideeën zijn en betrokkenheid is bij de kinderen die zich hadden opgegeven. We zien dit als een kans om hen en hun leeftijdsgenoten meer te betrekken bij Dalfsen en zo meer in contact te staan met deze jonge doelgroep. Zij zijn de toekomst van onze gemeente, dus daar willen we graag in investeren.”

De benoeming is terug te kijken op ris.dalfsen.nl.

 

Op de foto: Kinderburgemeester Laure Veldman samen met burgemeester Erica van Lente.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten