Zeearenden spotten in Hardenberg

In Hardenberg staat tot eind van het jaar een ‘vogelexpositie’ op de rol. Plaats van handeling is natuuractiviteitencentrum De Koppel aan de Vechtstraat. Dat meldt dagblad De Stentor. 

 

Tot aan eind december is er aandacht voor vogels in het Vechtdal. De zeearend, ook wel vliegende deur genoemd, komt voornamelijk voor in de Oostvaardersplassen. Hij maakt net als de zeldzame patrijs deel uit van de expositie Vogelschool. Op tien panelen komt de bezoeker meer te weten over tien soorten vogels, waaronder ook alledaagse als de koolmees en de roek.

Iedere vogel heeft zijn eigen paspoort, er zijn wist-je-datjes, brieven met een hartenkreet vanuit de vogel en er zijn QR-codes die verwijzen naar filmpjes. Op de eerste verdieping staan vier electrospellen. Hier kunnen kinderen een test doen om een vogelschooldiploma te halen.

De Koppel aan de Vechtstraat 8 is open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur. Zaterdag 27 augustus is De Koppel gesloten.

Foto: Staatsbosbeheer

 

 

Artikel delen:
Gerelateerde berichten