Nieuwbouw in Vilsteren kan van start gaan

Nu de financiering eindelijk rond is, is de planning dat Salbam nog dit jaar start met de bouw van De Vlierhof, drie nieuwe huurwoningen aan De Oude Hammerweg in Vilsteren.

 

Goed nieuws voor Vilsteren, aldus de Stichting tot Behoud en Bevordering van de Leefbaarheid van Vilsteren, kortweg SBBLV. Het ging niet vanzelf maar met doorzettingsvermogen en denken in oplossingen is het project vlot getrokken.
Het was een kwestie van de lange adem om de financiering rond te krijgen. Het overleggen met verschillende banken, zelfs tot in Duitsland toe, nam veel tijd in beslag. Banken stonden niet te
trappelen om via de SBBLV de drie huurwoningen van De Vlierhof op erfpachtgrond te financieren.
Daarbij gooide de coronapandemie ook nog roet in het eten, banken werden voorzichtiger en gesprekken moesten telkens opnieuw gevoerd worden. Tijdens de gesprekken over de financiering bleek ten eerste dat het financieren van drie huurwoningen door de SBBLV een brug te ver was, één woning was wel mogelijk. In de tweede plaats bleek een huurprijs binnen de ‘huurtoeslaggrens’ financieel niet haalbaar, de huur moest enigszins omhoog. Even leken dit breekpunten voor het project De Vlierhof. Echter de SBBLV en het Landgoed Vilsteren achtten het algemeen belang voor Vilsteren te groot en gingen op zoek naar oplossingen.
Voor financiering van de overige twee tussenwoningen aan De Vlierhof is in Salbam BV een mede-investeerder gevonden. Als lokale en plaatselijk betrokken ondernemer zien ook zij het belang van de huurwoningen voor Vilsteren. De verhuur van alle drie huurwoningen kan daarbij in handen blijven van de SBBLV.

(Ingezonden bericht)

Artikel delen:
Gerelateerde berichten