Onderzoek naar gebiedsproces duurzame energieopwekking in gemeente Hardenberg

Inwoners van het gebied tussen Bergentheim, Kloosterhaar en Sibculo kunnen meedoen aan een onderzoek. Het gaat over het gebiedsproces rond duurzame energieopwekking in dit gebied. Zij hebben hierover een brief ontvangen. Meedoen aan het onderzoek kan nog tot en met 6 november.

 

In 2017 wees de gemeenteraad van Hardenberg het gebied tussen Bergentheim, Kloosterhaar en Sibculo aan als één van de kansrijke pilotprojecten in de gemeente voor duurzame energieopwekking met windturbines. In 2019 is een gebiedsproces gestart. In dit proces konden inwoners en belanghebbenden in het gebied samen invulling geven aan de opgave voor het gebied. In december 2021 heeft de gemeenteraad van Hardenberg het besluit genomen om het gebiedsproces te stoppen. De gemeente evalueert het gebiedsproces nu. “De gemeente wil van dit proces leren en leerpunten gebruiken bij toekomstige projecten waarin inwoners kunnen meedoen”, aldus een tekst op de gemeentelijke website.
De gemeente heeft het bureau I&O Research gevraagd dit onderzoek te doen. Tijdens de evaluatie gaan de onderzoekers met verschillende betrokkenen in gesprek. I&O wil ook van inwoners van het gebied weten wat hun mening over en ervaring met het gebiedsproces is. Daarom hebben zij een brief gekregen met het verzoek een vragenlijst in te vullen. I&O neemt de resultaten van dit onderzoek mee in de evaluatie. Het invullen van de vragenlijst kan nog tot en met 6 november.

 

Artikel delen:
Gerelateerde berichten