Yoko Heiligers komt naar de Bibliotheek in Ommen

Kinderboekenillustrator en -schrijfster Yoko Heiligers, bekend van onder meer de boeken Dokter Diertje en Mama, wat zit er op mijn kop?’ komt op woensdag 16 november naar de Bibliotheek Salland, vestiging Ommen. Yoko Heiligers gaat vertellen over hoe je een boek maakt en zet de kinderen ook zelf aan het werk.

 

Yoko Heiligers volgde de opleiding tot illustrator aan kunstacademie ArtEZ in Zwolle. In haar werk spelen dieren vaak de hoofdrol, met humor en verwondering. Ze heeft illustraties gemaakt voor verschillende titels, maar bedenkt en illustreert ook haar eigen prentenboeken. Yoko’s boek Wauw Pauw werd in 2017 bekroond met de Vlag en Wimpel 2017.

Heiligers komt langs in de bibliotheek van Ommen op woensdag 16 november om 14.30 uur. Ze komt een uur lang vertellen over haar boeken en de kinderen gaan zelf aan de slag tijdens een bijpassende workshop.

Er is plek voor 25 kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Ouders zijn welkom en hoeven zich niet aan te melden. Wie zeker wil zijn van een plek, kan zich het beste aanmelden via de website van de bibliotheek Salland: www.bibliotheeksalland.nl.

In november staat de agenda van de Bibliotheek Salland bol van de activiteiten, voor alle leeftijden. Het is de themamaand Nederland Leest, over oud worden en jong blijven. Er zijn ook lezingen van Ronald Giphart, Loes den Hollander en Marjan Berk.

(Ingezonden bericht)

Artikel delen:
Gerelateerde berichten