Schrijver Ronald Giphart treedt op in Ommen

Schrijver Ronald Giphart komt zaterdag 26 november naar de Bibliotheek in Ommen. Giphart is één van de bekendste hedendaagse Nederlandse literaire schrijvers. Hij gaat het vooral over zijn werk hebben. Ook zal hij ingaan op de thema’s vitaliteit, ouder worden en leefstijl.

 

Ronald Giphart (1965) debuteerde in 1992 met de roman Ik ook van jou, een instant klassieker in de Nederlandse literatuur. Daarna volgden onder meer de romans GiphPhileine zegt sorryIk omhels je met duizend armenTroostIJslandHarem en Lieve.

Zijn novelle Gala, het Boekenweekgeschenk van 2003, verscheen in een oplage van 780.000 exemplaren. In 2012 verscheen de verhalenbundel De wake, waar hij hoge ogen mee gooide. Voor zijn oeuvre ontving Giphart in 2004 de C.C.S. Croneprijs, de tweejaarlijkse literatuurprijs van de stad Utrecht. Zijn roman Alle tijd werd alom lovend ontvangen en meermaals herdrukt.

In juni 2020 publiceerde Giphart Wie waarlijk leeft, een liefdevol en onverbloemd portret van zijn feministische moeder Wijnie Jabaaij. In 2021 verscheen zijn novelle Applaus: liefde in tijden van corona, bedoeld als ode aan de zorg en steun in de rug van lokale boekhandels. Zijn laatste roman, Nachtangst, verscheen in november 2021.

De lezing van Ronald Giphart is op zaterdag 26 november om 14.30 uur in de Bibliotheek in Ommen. Toegang is gratis, reserveren wordt aanbevolen vanwege het beperkte aantal plaatsen.

Het bezoek van Ronald Giphart is verbonden aan de themamaand Nederland Leest. In de hele maand november zijn er in de Bibliotheek Salland activiteiten voor jong en oud. Het thema is ‘Oud worden, jong blijven’. Deze maand zijn er ook lezingen van Marjan Berk en Loes den Hollander. Alle activiteiten staan vermeld op www.bibliotheeksalland.nl.

 

(Ingezonden bericht)

Artikel delen:
Gerelateerde berichten