Motormarkt in Hardenberg stopt ermee

De motormarkt in Hardenberg stopt ermee. Dat meldt de Stichting Historie Motor Documentatie. De komende markt, gepland voor 25 maart 2023, zal de laatste zijn. De organisatie stopt ermee.

 

De markt, die al 45 jaar georganiseerd wordt door De Gasschoeve uit Hardenberg, is een ontmoetingsplek voor liefhebbers van motoren met deelnemers en bezoekers uit heel Nederland en omringende landen. Door natuurlijk verloop in het ledenbestand van De Gasscheve is het steeds moeilijker geworden om de markt op een verantwoorde manier te organiseren. Ook veranderende regelgeving speelt een rol, denkt daarbij onder meer aan Milleu en Calamiteitenmanagement.

In 1978 werd begonnen in de manage op sportpark De Boshoeve aan de N34 in Hardenberg. De entree bedroeg 1 gulden en het eerste jaar waren er 750 bezoekers. Later werden er twee markten per jaar gehouden, op de laatste zaterdag van maart en de eerste zaterdag van oktober. In 2017 verhuisde de markt naar Manege Hoogenweg in Hoogenweg. Daar zijn de parkeermogelijkheden beter en het is veiliger, omdat bezoekers niet meer de N34 hoeven over te steken.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten