Wethouder Nico Lansink Rotgerink stopt ermee

Wethouder Nico Lansink Rotgerink (OpKoers.nu) stopt als wethouder van de gemeente Hardenberg. Op 12 april is zijn laatste werkdag. “Ik kijk terug op een boeiend en interessant jaar als wethouder in de gemeente Hardenberg. De dossiers in mijn portefeuille voor deze bestuursperiode zijn afgerond. Daarmee is de koers voor de komende jaren uitgezet.”

 

Nico Lansink Rotgerink begon in mei 2021 als wethouder in de gemeente Hardenberg namens OpKoers.nu. Hij volgde wethouder Ten Kate op die is benoemd als burgemeester in Staphorst.

Lansink Rotgerink: “Vanaf de start van mijn wethouderschap was het mijn bedoeling om deze functie tijdelijk en maximaal tot het eind van de huidige collegeperiode te vervullen. De gemeenteraadsverkiezingen zijn achter de rug en het college van B&W is demissionair. De dossiers in mijn portefeuille voor deze bestuursperiode zijn afgerond. Daarmee is de koers voor de komende jaren uitgezet. Daarom heb ik besloten om nu te stoppen. Ik ga mij richten op de toekomst en pak de activiteiten voor mijn onderneming zo langzamerhand weer op.”

 

Nico Lansink Rotgerink kijkt terug op een interessant jaar als wethouder in de gemeente Hardenberg. “Ik heb me bezig mogen houden met boeiende onderwerpen, zoals duurzaamheid en de energietransitie. Onderwerpen waarbij inwoners steeds meer aan het roer staan. Ik ben onder de indruk van de manier waarop inwoners betrokken zijn en worden. Ook plaatselijk belangen zijn voor de gemeente een belangrijke gesprekspartner. Zo geven zij zelf richting aan ontwikkelingen en plannen in de eigen leef- en woonomgeving.”

 

De onderwerpen uit de portefeuille van wethouder Lansink Rotgerink worden waargenomen door de leden van het college van B&W totdat het nieuwe college van B&W start.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten