OpKoers.nu draagt Alwin Mussche voor als nieuwe wethouder Hardenberg

Alwin Mussche wordt door lokale partij OpKoers.nu voorgedragen als wethouder voor de gemeente Hardenberg. Hij is nu nog wethouder in de gemeente Staphorst. Na een ‘zorgvuldig doorlopen proces’ heeft de fractie van OpKoers.nu de voorkeur uitgesproken voor de 38-jarige Mussche. Zo staat te lezen op de gemeentelijke website.

Na het vertrek van Linda Verschuur was er een vacature in het college van burgemeester en wethouders van Hardenberg. Binnen OpKoers.nu was op dat moment geen geschikte kandidaat beschikbaar.

 

In goed overleg met coalitiepartijen CDA, ChristenUnie en VVD startte OpKoers.nu daarom een zoektocht naar een wethouder van buiten de gemeente. Hierop hebben meerdere kandidaten gesolliciteerd. In de persoon van Alwin Mussche heeft de fractie van OpKoers.nu de ideale kandidaat gevonden. Zowel de coalitiepartijen als het college van burgemeester en wethouders zijn ‘ingenomen’ met de voordracht.

 

Fractievoorzitter Annie Kelder omschrijft de nieuwe wethouder als volgt: “Hij komt goed beslagen ten ijs, neemt weloverwogen besluiten en heeft een goede dossierkennis. Daarnaast is hij collegiaal en straalt hij rust uit. Bovendien heeft hij ervaring als wethouder en kent hij de regio goed.”

 

Alwin Mussche is vanaf 2018 wethouder in de gemeente Staphorst. Vooral binnen het Sociaal Domein. Hij zegt hierover het volgende: “Binnen mijn portefeuilles heb ik de afgelopen jaren resultaten geboekt. Zo is er binnen het sociaal domein een samenwerking ontstaan tussen de gemeentelijke organisatie en partijen in het maatschappelijk voorveld. Vanuit deze sociale basis wordt in gezamenlijkheid beleid en uitvoering opgepakt.”

 

Alwin Mussche blijft landelijk passief lid van de ChristenUnie, maar gaat zich ‘strijdbaar en vol overtuiging’ inzetten om het gedachtegoed van OpKoers.nu uit te dragen. Hij kijkt uit naar een prettige samenwerking. Niet alleen met de fractie van OpKoers.nu, maar ook met de overige raadsleden en het college van burgemeester en wethouders.

 

De gemeenteraad is bevoegd om een wethouder te benoemen. De benoeming van Alwin Mussche tot wethouder staat gepland tijdens de raadsvergadering op dinsdag 7 november om 16.00 uur.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten