Foto: Paul Scholten

Nieuw parkeren centrum Hardenberg is actief

Het nieuwe parkeren in het centrum van Hardenberg is actief. Wethouder Nico Lansink Rotgerink gaf hiervoor symbolisch het ‘stokje over’ aan parkeercoördinator Nico van Rijnswou. Wethouder Nico Lansink: “Hardenberg is met het nieuwe parkeren weer helemaal klaar voor de toekomst.”

 

Nieuwe parkeerautomaten, online parkeerzaken regelen en meer gratis parkeren. Dat zijn de belangrijkste veranderingen voor het parkeren in het centrum van Hardenberg.

“Het was al met al een flinke klus”, vertelt wethouder Nico Lansink Rotgerink. “We zijn blij dat de gebruikers er weinig last van hebben ondervonden. Ik denk zelfs, dat veel mensen er niets van hebben gemerkt. Behalve misschien dat ze soms gratis konden parkeren. Maar dat vindt natuurlijk helemaal niemand erg. Hardenberg is met het nieuwe parkeren in ieder geval weer klaar voor de toekomst”, aldus de wethouder.

“Inwoners kunnen hun parkeerzaken inmiddels ook online regelen. Ze kunnen dat dus doen op het moment dat het hen het best uitkomt. En zijn dus niet meer afhankelijk van onze openingstijden. Voor een groot deel van onze inwoners is dat een mooie oplossing. Voor de inwoners die dat nog wel op prijs stellen, blijven we natuurlijk altijd beschikbaar”, vertelt wethouder Lansink. “Telefonisch of aan de balie in het gemeentehuis.”

Het plaatsen van de automaten op straat loopt nog door tot half januari. De nieuwe automaten worden tijdelijk naast de oude automaten geplaatst. Als de oude automaat wordt verwijderd, komt de nieuwe automaat op die plek te staan. Parkeerders voeren bij de nieuwe automaten hun kenteken in en betalen met pin of telefoon. Zij hoeven geen kaartje meer achter de voorruit te leggen.

De belangrijkste wijzigingen:

  • Eerste 3 uur gratis parkeren in parkeergarage centrum/gemeentehuis.
  • Eerste 3 uur gratis parkeren op zaterdag in parkeergarage centrum/loc.
  • Extra Stop&Shopzone aan Bruchterweg met maximaal een half uur gratis parkeren.
  • Deel Parkweg: gratis parkeren
  • Van Wevelinckhovenplein: extra ingang voor bewoners, meer parkeerplaatsen en nieuwe routing op het terrein.
  • Wilhelminaplein: parkeren vergunninghouders toegestaan.
  • Online parkeerproducten aanvragen en wijzigen.
  • Nieuwe automaten op straat: invoeren kenteken, geen kaartje meer achter de voorruit.
  • Nieuwe automaten achter slagboom: uitrijden op kenteken.
Artikel delen:
Gerelateerde berichten