Twee weken lang ‘groene activiteiten’ in het Vechtdal

Met de eerste editie van het Vechtdal Boomfestival op 28 januari kondigt de Groene Karavaan van de provincie Overijssel haar komst aan in het Vechtdal. Twee weken lang brengt de karavaan een keur van groene activiteiten naar dit gebied. De Groene Karavaan wordt georganiseerd door Natuur voor Elkaar; een breed provinciaal programma dat bestaat uit vele partnerorganisaties.

“Wel eens nagedacht over een nog groenere straat, of op zoek gegaan naar de eitjes van de zeldzame sleedoornpage? Loop, ook in de winter!, mee over het blotevoetenpad van De Koppel of kom langs op het spreekuur voor de stadsnatuur.” Allemaal activiteiten die inwoners van het Vechtdal vanaf eind januari mee kunnen maken in hun eigen buurt als de Groene Karavaan hun omgeving aandoet. Bekijk de vele verrassende activiteiten op www.natuurvoorelkaar.nl.

De Groene Karavaan houdt dus een eerste stop op het eerste Vechtdal Boomfestival dat op zaterdag 28 januari wordt gehouden op natuurcamping De Klashorst in Diffelen. Van elf uur ‘s ochtends tot vijf uur ‘s middags is daar een gevarieerd festivalprogramma met muziek, workshops en eten uit voedselbossen. En natuurlijk worden er ook bomen geplant. Iedereen is welkom om het Boomfestival van dichtbij mee te maken, en uiteraard te komen proeven – letterlijk en figuurlijk.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten