Herinrichting Kulturhus Trefkoele+ in Dalfsen

Kulturhus Trefkoele+ in Dalfsen is voornemens het gebouw anders in te richten. Daarbij ligt de nadruk op de ontwikkeling van veiligheid, ontmoeting en duurzaamheid.

 

Op deze manier kan het gebouw beter inspelen op de vraag en behoefte van inwoners en gemeente. Het college van de gemeente Dalfsen is voornemens een subsidie te geven voor de herinrichting, zodat deze ook gerealiseerd kan worden. Het is nu aan de gemeenteraad om hier in maart een besluit over te nemen.

Wethouder Jan Uitslag legt het belang van Trefkoele+ en de komst van herinrichting uit op de website Dalfsen.nl. “Het Kulturhus is een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en levert een waardevolle bijdrage aan het maatschappelijk, cultureel en sportief klimaat van en voor onze inwoners. Daarbij is het een belangrijke ingang van de gemeente. Inwoners kunnen er namelijk terecht met vragen over de gemeente en andere organisaties. Met de voorgenomen aanpassingen voldoet Trefkoele+ beter aan de vragen die we als gemeente aan hen stellen, zowel op het gebied van ontmoeting, preventie als betaalbare exploitatie.”

Artikel delen:
Gerelateerde berichten