Gemeente herdenkt de slachtoffers in Nieuwleusen en Dalfsen

De gemeente Dalfsen herdenkt op 4 mei aanstaande in Nieuwleusen en Dalfsen de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de slachtoffers die daarna zijn omgekomen in oorlogssituaties of bij vredesoperaties.

 

De herdenkingen beginnen om 20.00 uur in Nieuwleusen bij het monument bij de Grote Kerk én om 20.00 uur op de begraafplaats aan de Ruitenborghstraat in Dalfsen. Voorafgaand zijn in Dalfsen en Nieuwleusen herdenkingsbijeenkomsten. In Dalfsen begint de bijeenkomst om 19.00 uur in de Grote Kerk. In Nieuwleusen begint de bijeenkomst om 19.15 uur ook in de Grote Kerk. Men is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

 

In Nieuwleusen wordt medewerking verleend door de scholen (kranslegging en declamatie), Veteranencontact Dalfsen, Gospelkoor Tehillim, Scouting Nieuwleusen, Muziekvereniging Crescendo Excelsior, organist Marcel Logtenberg en de Grote Kerk. Burgemeester Erica van Lente is namens het college aanwezig samen met kinderburgemeester Benthe Dijkman in de Grote Kerk in Nieuwleusen en bij het monument naast de kerk.

In Dalfsen wordt medewerking verleend door de scholen (kranslegging en declamatie), Veteranencontact Dalfsen, Scouting Dalfsen, Zanggroep Out of the Blue onder leiding van Marion Mulders, Muziekvereniging Excelsior Dalfsen, organist Gerrit Hoving en de Grote Kerk. Wethouder André Schuurman is namens het college aanwezig in de Grote Kerk in Dalfsen en op de begraafplaats aan de Ruitenborghstraat.

De herdenkingsdiensten zijn ook te volgen via www.kerkomroep.nl(externe link) of www.kerkdienstgemist.nl(externe link).

Op 4 mei wordt in Nederland uitgebreid halfstok gevlagd, als bewijs van eerbied en respect voor de doden. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept alle inwoners op om op 4 mei de gehele dag de vlag halfstok te hangen (van zonsopgang tot zonsondergang). De Nationale Herdenking beperkt zich tot de vooravond van 4 mei. Om die reden is het halfstok vlaggen officieel vanaf rijksgebouwen beperkt tot de tijdsperiode van 18.00 uur tot zonsondergang.

Op 5 mei, een nationale feestdag, wordt jaarlijks de bevrijding gevierd van het Koninkrijk der Nederlanden in 1945 van de Duitse en Japanse bezetter. Op 5 mei wordt de Nederlandse vlag in top gehesen, vanaf zonsopkomst tot zonsondergang.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten