‘Bijzonder coronaverhaal’ in Bibliotheek Salland

Chris kreeg corona, werd ernstig ziek en werd opgegeven door zijn Nederlandse artsen. Hoe hij overleefde, lees je in het boek Laat je vallen. Ik pas op je dat Chris’ vrouw Angelique schreef. Samen zijn zij op vrijdag 22 september te gast in de Bibliotheek Salland, vestiging Raalte.

 

Tijdens de tweede golf van de coronapandemie hoorde Chris Tolsma, vader van vier kinderen, van zijn artsen dat zijn longschade onomkeerbaar was. Verdere behandeling had volgens hen geen zin. Zijn vrouw Angelique Sas en haar broer Arthur, zelf arts, legden zich daar niet bij neer. Ze regelden zelf medische hulp in Duitsland, waar Chris uiteindelijk aan de hart-longmachine werd gelegd en zijn leven werd gered.

Angelique schreef hierover het boek Laat je vallen. Ik pas op je. Angelique: ‘Laat je vallen is een ultieme poging om de weg die wij als gezin en familie gegaan zijn, betekenis te laten krijgen, zodat het nooit meer zo gaat zijn dat je alleen met de juiste connecties de zorg krijgt die je nodig hebt.”

Chris en Angelique zullen hun verhaal doen aan de hand van beeldmateriaal van de doorgemaakte periode. Er is een gespreksleider, die met hen de dialoog aangaat en ook het publiek erin betrekt.

Deze avond begint om 20.00 uur en is gratis; aanmelden kan via bibliotheeksalland.nl/laatjevallen.

 

(Ingezonden bericht)

Artikel delen:
Gerelateerde berichten