Nieuwe inrichting Baalder Uiterwaard is klaar

De Baalder Uiterwaard in Hardenberg is opnieuw ingericht. Twee jaar na de start van het project is het nu een gebied voor natuur en landbouw. Zo is het nu meer natuurvriendelijk en mag de Vecht weer vrij stromen. Uiteindelijk komen er meer planten, insecten, vissen, andere waterdieren en waterplanten.

Twee jaar na de start van het werk is het opnieuw inrichten van de Baalder Uiterwaard helemaal klaar. In september 2021 startte de aannemer (Timmerhuis Groep uit Vriezenveen) met het verwijderen van stenen uit de Vechtoever. En het inrichten van het grootste deel van de uiterwaard. Door lopende processen was het werk toen niet direct klaar. In de tussentijd zijn alle processen achter de rug en ging het laatste stuk op de schop.

Met het afmaken van de Baalder uiterwaard is de inrichting van het Vechtpark Hardenberg klaar. Dat werd gevierd met een opening en extra feestelijkheden en activiteiten tijdens het Vechtival 2022. Voor deze opening is een film gemaakt over het Vechtpark en het ontstaan ervan. Deze film is te bekijken op de website van het Vechtpark (www.vechtparkhardenberg.nl).

Artikel delen:
Gerelateerde berichten