Door ‘fruit met muisjes’ kern gezond kramen

Goede voeding is belangrijk. Zeker ook voor zwangeren en pas bevallen moeders. Gewichtsconsulente Marisa Ditsel uit Markelo heeft met haar boek ‘Fruit met muisjes’, dat zij april 2015 in eigen beheer heeft uitgegeven, een bijdrage willen leveren aan het stimuleren van gezond eetgedrag. Zij is daarbij tijdens haar kraamperiode geïnspireerd geraakt  door haar kraamverzorgende Herma Ooms van Naviva kraamzorg. Herma makte tijdens de kraamperiode mooie, maar vooral gezonde fruitcocktails. Daarmee was het idee voor ‘Fruit met muisjes’ geboren.

Mijn kraamverzorgster Herma was echt een topper! Elke middag maakte ze – naast haar vele professionele taken –  met veel enthousiasme een gezonde fruithap. Ik vond het geweldig dat ze er haar passie en tijd instak om mij zo goed en gezond mogelijk te verzorgen. De manier waarop ze haar fruithapjes maakte, zorgde ervoor dat ik gewoon zin kreeg om fruit te eten. Terwijl ik van mezelf helemaal geen fruiteter ben.

Toen we het over haar fruitcreaties kregen, gaf ze aan dat ze graag wat meer variatie zou willen kunnen toepassen en dat ze hier ooit wel graag een workshop in wilde volgen. Ze bracht me hiermee op een idee. Voor alle goede zorgen wilde ik haar dat cadeau doen. Ik begon aan een speurtocht over internet naar een workshop of boekje over fruit, maar nergens kon ik hier iets over vinden. Vanaf dat moment ontstond bij mij het idee een praktisch boek met fruitcreaties voor kraamverzorgenden te schrijven.

 

Dit idee liet me niet meer los. In de ontwikkeling van het boekje ontdekte ik hoe belangrijk fruit en andere goede voeding is voor, tijdens en na de zwangerschap en hoe weinig daar in de praktijk nog over bekend is.

Mijn doel met het boekje is om fruit meer onder de aandacht brengen. Dat je met fruit op een leuke manier kunt variëren, experimenteren en dat het je gezondheid ten goede komt. Daarnaast is het mijn doel om met dit boek kraamverzorgsters een kennisbron van ‘goede voeding’ te laten zijn. Zij staan in de gezinnen en kunnen een geweldige hulp en steun zijn om te starten of het in balans houden van een gezonde leefstijl. Zij kunnen met de juiste informatie de goede adviezen geven die het herstel van de kraamvrouw kunnen bevorderen. Vanuit dit doel heb ik de training ‘Kern Gezond Kramen’ ontwikkelt voor kraamzorginstellingen.

Na de ontdekking dat er nog zoveel kennis valt te delen, heb ik me als gewichtsconsulent verder gespecialiseerd in wat je met voeding voor, tijdens en na de zwangerschap kunt doen. Er valt hierin nog zoveel onmisbare kennis te delen dat een volgend boekje in de planning ligt.

Het boekje is inmiddels met veel enthousiasme ontvangen. Het Kenniscentrum Kraamzorg gaat het boekje promoten via de vakbladen. Ook particulieren in den lande weten de weg naar de webshop (www.margegewichtsbegeleiding.nl) te vinden, waar het boek voor 9,95 € besteld kan worden.

Naviva kraamzorg zal in de loop van dit jaar als eerste kraamzorginstelling in Nederland de training aanbieden aan haar kraamverzorgenden

Artikel delen:
Gerelateerde berichten