Muziekkoepel keert terug op Markt

Het college van B&W heeft het ontwerp van de evenementenvoorziening op de Markt in Ommen vastgesteld. De multifunctionele voorziening bestaat uit een podium met overkapping, dat gebruikt kan worden door muzikanten en door bezoekers van het centrum als zitplek. “De evenementenvoorziening is een mooie aanvulling voor de nieuwe Markt en functioneert straks als een levendige ontmoetingsplek in het centrum,” aldus wethouder Klaas Smid.

 

De evenementenvoorziening zorgt er onder andere voor dat de Markt een levendige ontmoetingsplek in Ommen wordt. Het plan voor de evenementenvoorziening is door de gemeente Ommen samen met het ‘Comité ter behoud van de muziekkoepel in Ommen’ ontworpen. Het ontwerp laat zien dat het podium over voldoende capaciteit beschikt voor de Ommer muziekverenigingen of andere muziekbands. Wanneer er geen optreden plaatsvindt kan de evenementenvoorziening gebruikt worden als zitplek. Daarnaast zijn een oplaadpunt voor e-fietsen en een duurzaam tappunt van Join the Pip ter promotie van het drinken van kraanwater verwerkt in het ontwerp. Deze faciliteiten zijn straks op en rond de evenementenvoorziening te vinden.

 

De evenementenvoorziening is straks een zelfstandig element op het plein. Het heeft een markante dakvorm van zink die wordt gedragen door één kolom, waardoor zoveel mogelijk ruimte op het podium benut kan worden. Tevens zorgt dit ervoor dat het dak lijkt te zweven en er maximaal zicht onder en langs de koepel is. Het podium heeft een hoogte van ca. 80 cm en indien gewenst kunnen de achterzijde en de zijkanten dichtgezet worden met winddoeken. Tevens is in het ontwerp een stukje historie verwerkt. Bij de sloop van de oude muziekkoepel is de karakteristieke zinken piek bewaard gebleven en deze krijgt in het nieuwe ontwerp een plek. De piek wordt samen met beeldmateriaal van de historische Ommer muziekkoepels opgenomen in een nis onder een glasplaat in het podium.
Naar verwachting wordt de evenementenvoorziening tegelijk met herinrichting van de Markt gerealiseerd in de periode van januari 2015  tot en met juni 2015. Door deze aanpak worden de werkzaamheden gecombineerd en wordt extra overlast voorkomen . Na aanbesteding kan de bouw in het eerste kwartaal van 2015 starten en zijn de werkzaamheden voor het toeristisch hoogseizoen afgerond.

 

Artikel delen:
Foto's 3
Gerelateerde berichten