Evenementenvoorziening op Markt wordt podium voor alle Ommenaren

De bouw van de evenementenvoorziening op de Markt in Ommen start op 23 september. De bouw duurt ruim twee maanden. De voorziening bestaat uit een podium met een overkapping. Dankzij het ontwerp lijkt het dak van de voorziening te zweven. Hierdoor blijft het zicht vanaf de Markt op de Vecht optimaal.

De multifunctionele evenementenvoorziening is van en voor de samenleving en kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor optredens van muziekverenigingen, bands of toneelgroepen. Het Cultuurplatform Ommen gaat het gebruik van de voorziening coördineren. Het podium wordt zo’n 80 centimeter hoog. Uit dit podium rijst een pilaar op. Op de pilaar wordt een bijzondere overkapping van zink geplaatst, waarvan de structuur refereert aan het blad van een boom.

Dit ontwerp past goed bij de rest van de inrichting van de Markt. Voor optredens kan het bouwwerk aan verschillende zijde afgesloten worden zodat het een echt podium wordt. De evenementenvoorziening krijgt verschillende zitelementen zodat de voorziening kan fungeren als zitgelegenheid wanneer er geen optredens plaatsvinden.

Het podium krijgt een prominente plek op de Markt. Het ontwerp voor de evenementenvoorziening is samen met het Comité ter behoud van de muziekkoepel in Ommen uitgewerkt. In de vloer van het podium wordt een vitrine verwerkt met foto’s en informatie over de oude muziekkoepel en ook de piek van de oude muziekkoepel, als blijvende herinnering aan hoe het vroeger was.

Dankzij het uitgekiende ontwerp waarbij het dakelement lijkt te zweven, kunnen bezoekers van het centrum goed onder de overkapping doorkijken. Hierdoor blijft het zicht naar de Vecht optimaal. De bouw van de evenementenvoorziening start op 23 september. De bouw duurt ruim 2 maanden. De evenementenvoorziening wordt nog voor 1 december 2015 opgeleverd. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Salbam uit Vilsteren.

De bouw van de evenementenvoorziening is onderdeel van het project Vecht voor het Centrum. Het centrum van Ommen ondergaat een flinke metamorfose, waarmee winkelen en wonen een stevige impuls krijgen en ook het wegennet rond de stad wordt klaargestoomd voor de toekomst. Tegelijkertijd richt Ommen de blik weer naar de Vecht.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten