Plusklas Ommen speelt voor reisbureau

Plusklas Ommen heeft het afgelopen jaar gewerkt rond het thema ‘Onze aarde’. De laatste periode is vanuit dit jaarthema in groepjes een reis uitgewerkt. Daarbij moesten de leerlingen een reis ontwerpen van ongeveer tien dagen, met een complete reisbeschrijving, vervoer, verblijfsaccommodatie en minimaal vijf excursies op natuur- en cultuurgebied.

 

De kinderen hebben hard gewerkt, want het bleek nog best lastig zo’n hele reis in elkaar te zetten! Waardevolle tips kwamen ook van twee gastsprekers uit de reiswereld die veel vertelden over hun eigen ervaringen en werk.

 

De tentoonstelling van dit laatste project vindt plaats op CBS Het Koloriet aan de Patrijsstraat 4 in Ommen. Op 10 juni kunt u van 18.30 tot 19.30 uur een kijkje komen nemen. De kinderen presenteren dan hun reis, en dat gaat er feestelijk uitzien. Van elke reis zijn er leuke stands in de sfeer van het land. Belangstellenden zijn van harte welkom!

 

De plusklas is een initiatief van Protestants Christelijk Onderwijs Ommen. Elke woensdagmorgen komen kinderen uit groep 6, 7 of 8 van zeven basisscholen uit Ommen en omgeving bij elkaar om samen te werken aan uitdagende leerstof. Kijk voor meer informatie op www.plusklasommen.nl.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten