Kom op 4 juli naar de Ontdekdag in de Ommerschans

De Ommerschans is een prachtig natuurgebied met een bijzondere historie en staat op de nominatie om benoemd te worden tot Unesco werelderfgoed.

 

In de 17e eeuw werd in de Ommerschans een groot verdedigingswerk gebouwd om te voorkomen dat de Spanjaarden via Ommen naar het Noorden zouden trekken. In 1820 werd in de Ommerschans een dwangkolonie geopend, waar duizenden bedelaars verbleven in erbarmelijke omstandigheden. Het duurde tot 1890 voordat dit gesticht haar deuren weer sloot. De bewogen geschiedenis heeft een uniek landschap achtergelaten. De bossen en de gracht doorbreken het open landschap en creëren stille, mysterieuze plekjes waar je de verhalen voelt. Op dit moment wordt er door Staatsbosbeheer en haar partners hard aan gewerkt om de bijzondere historie weer zichtbaar te maken in het landschap. En op zaterdag 4 juli wordt de geschiedenis tot leven gebracht tijdens de Ontdekdag!

 
Op 4 juli kan iedereen onder begeleiding van gidsen het verhaal van de Ommerschans beleven. Onderweg ontmoet men historische figuren die de bezoeker meenemen in de geschiedenis. Daarnaast kan men onder begeleiding van archeologen zelf meewerken aan het opgraven van muurresten van het oude Hospitaal en kunnen de kinderen met een metaaldetector op zoek gaan naar verborgen schatten. Natuurlijk is er de gelegenheid om in bijpassende sfeer te genieten van een kopje soep uit de grote ketel en wordt er boven het vuur brood gebakken.

 
Kortom, een dagje unieke geschiedenis beleven in de Ommerschans! De Ontdekdag is gratis toegankelijk en wordt gehouden op zaterdag 4 juli a.s. van 10 tot 15 uur. Verzamelpunt is Balkerweg 72a in Vinkenbuurt. De laatste groep vertrekt rond 14 uur. Meer informatie is te vinden op de website.

Artikel delen:
Foto's 4
Gerelateerde berichten