Zoek de koelte op bij de Ontdekdag in de Ommerschans

Aanstaande zaterdag zal naar verwachting de warmste dag ooit in Nederland worden, en waar kan je dan het beste verkoeling zoeken? Bij de Ontdekdag in de Ommerschans!

 

Deze bosrijke omgeving zorgt voor verkoeling tijdens de tropische temperaturen. Tijdens de Ontdekdag in de Ommerschans wordt de geschiedenis tot leven gebracht! Onder begeleiding van gidsen wordt het verhaal van de Ommerschans opnieuw beleefd. Onderweg ontmoet men historische figuren die de bezoekers meenemen in de geschiedenis. Daarnaast kan men onder begeleiding van archeologen zelf meewerken aan het opgraven van muurresten van het oude Hospitaal en kunnen de kinderen met een metaaldetector op zoek gaan naar verborgen schatten. Natuurlijk is er de gelegenheid om in bijpassende sfeer te genieten van een broodje of kopje soep uit de grote ketel. Ook wordt er gedurende de rondleiding water uitgedeeld om het hoofd koel te houden.

 
Kortom, een dagje unieke geschiedenis beleven in de Ommerschans! De Ontdekdag is gratis toegankelijk en wordt gehouden op zaterdag 4 juli a.s. van 10 tot 15 uur. Verzamelpunt is Balkerweg 72 in Vinkenbuurt. De laatste groep vertrekt rond 14 uur. Meer informatie is te vinden op www.deommerschans.nl!

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten