Verbouwing boerderijcamping afgerond

Het laatste bordje is geplaatst. De metamorfose van de ‘boerderij’ op het Varsenerveld die ruim een jaar is ingezet met een grote verbouwing, is afgerond. De receptie heeft een aparte plek in de boerderij, met uitzicht over de weilanden en de oude kiepkar met de lavendel. “Het ontbijt voor de Logiesgasten serveren wij nog steeds in de boerderij-keuken”, vertelt eigenaresse Gezina de Lange. “In de bijkeuken staan de wasmachine en droogtrommel voor gezamenlijk gebruik. Maar ook de diepvries en koelkast. Voor bijvoorbeeld een verjaardag, die doos extra gebak of een BBQ met vrienden, dat extra pakje vlees. Of de doos ijs die opa’s en oma’s er inzetten voor hun kleinkinderen.”

Als klap op de vuurpijl is er ‘De oude Deel’, een heerlijke ruimte met vloerverwarming. Er hangt een TV, voor wie het journaal of zijn favoriete sport niet kan missen met vakantie. De Wi-Fi is gratis. Er is geen inlogcode nodig om ’s ochtends de krant te downloaden of in de loop van de dag de mailbox checken, Facebook te bekijken of te scrollen in je Twitter-account.

Gezina: “In de boekenkast staan mijn eigen romans, detectives, toptitels, voor elk wat wils. Veelvuldig worden ze omgeruild, omdat er alweer een boek uit is. Je kunt hier op de boerderijcamping zo rustig lezen.
Bij aankomst krijgen onze gasten de Vechtdal Fiets- en wandelkaarten om zelf hun routes te bepalen. En niet te vergeten, ze krijgen het doosje eieren van boer Hendrik-Jan zijn legkippen.”

Het gidsje ‘Kom je buiten spelen?’ vindt gretig aftrek bij de kampeerboerderij. Daarin is te lezen dat kinderen door een maisdoolhof kunnen dwalen, zien hoe de koeien gemolken worden of met een biggetje knuffelen. “Leuke activiteiten en zo mooi wanneer de kinderen terug komen op de boerderijcamping hun verhalen te horen”, vertelt Gezina.

Om te zien wat er in het Vechtdal te beleven is, krijgt iedere gast bij aankomst het magazine. Maar ook in de multifunctionele ruimte ‘De Deel’ liggen kranten en tijdschriften om aan de stamtafel te lezen of mee te nemen naar tent, caravan of camper. De Hanzesteden Zwolle, Deventer of Kampen zijn eenvoudig te bezoeken, op de receptie liggen boekjes met plattegronden. “Mijn tips? In Zwolle zijn dat zeker Boekhandel Waanders in de Broerenkerk en museum de Fundatie”, sluit Gezina af.

Boerderijcamping het Varsenerveld is vinden aan de Emslandweg 14 in Ommen. Kijk voor meer informatie op www.varsenerveld.nl.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten