Katwijks familiekoor zingt in Ommen

Het Katwijkse familiekoor Ichtus treedt op tijdens een zomeravondconcert in Ommen. Dit vindt plaats op woensdag 12 augustus in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt aan de Trompstraat 2 in Ommen. 
Als Katwijkse familie heeft het koor een speciale band met Ommen. Al vele jaren verruilen ze in de zomer het Zuid-Hollandse zeedorp voor hun vaste vakantiestek op Camping Bergzicht aan de voet van de Archemerberg. De gemoedelijke sfeer en de prachtige omgeving maakt dat de familie zich ieder jaar weer erg welkom voelt in het Sallandse land tijdens hun vakantie.

Graag wil de familie daar iets voor terug doen. Ze hebben het plan opgevat om in samenwerking met de eigenaar van Camping Bergzicht, Hans Lamberink, een zomerconcert aan te bieden in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Ommen. Het Katwijkse familiekoor Ichthus is een uniek koor, in zowel klank als samenstelling. Jan en Anneke Klok vormen samen met tien kinderen, twee schoonzoons, een schoondochter en zus Jacomine met twee dochters het koor, dat onder leiding staat van dirigent Jan Verhoef.

Inmiddels bestaat het koor elf jaar en heeft het aan vele concerten medewerking verleend. Ook zijn ze regelmatig op tv te zien in het programma ‘Nederland Zingt’. Op dit moment werken ze hard aan hun nieuwe cd die in september opgenomen wordt. Enkele nummers van de nieuwe cd worden in het zomeravondconcert in Ommen uitgevoerd.

Tijdens het concert begeleidt Arjan Wouters uit Lisse het familiekoor op de piano. Uiteraard is er ruimte voor samenzang. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is vrij. Tijdens het concert is er een collecte voor Stichting Red een Kind.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten