Introductie eerstejaars Alfa-college Hardenberg

Het nieuwe schooljaar is begonnen! Voor honderden eerstejaars van het Alfa-college in Hardenberg vond onlangs de introductie plaats. Elke opleiding heeft een eigen activiteitenprogramma, zodat de studenten elkaar, de opleiding en docenten beter leert kennen.

Introductiedagen bij Outdoor Ommen
Derdejaarsstudenten Facilitaire Dienstverlening organiseerden een introductiedag voor de eerstejaars FD/Horeca en Recreatie en Toerisme. De studenten gingen onder andere vlotten bouwen, kratten stapelen, een klimwand beklimmen en een parcours afleggen bij Outdoor in Ommen. De geslaagde dag werd afgesloten met een barbecue bij restaurant De Nieuwe Brug.

Ook de opleidingen Juridisch, Secretarieel en Bedrijfsadministratie waren bij Outdoor Ommen te vinden. Onder leiding van een instructeur werden er vlotten gebouwd. Na een eindje peddelen op rivier de Regge waren er een paar natte voeten. ’s Middags werd de hindernisbaan getrotseerd. Er waren verschillende routes, dus een uitdaging voor iedereen. Ook het kratten stapelen was een groot succes.

 Eerstejaars ICT naar grootse ICT-museum ter wereld
De eerstejaars ICT bezochten het grootste ICT-museum ter wereld in Parderborn Duitsland. De studenten hebben er een leuke quiz gedaan. Ook stond er een sportieve dag gepland bij camping de Oldemeijer in Rheeze. Activiteiten als kano varen, mountainbiken en boogschieten stonden op het programma. De introductieweek werd afgesloten met een pizzabuffet in het LOC-gebouw.

Op kamp met SAW
Zo’n 60 studenten Sociaal Agogisch Werk (SAW) kampeerden in de bossen bij Uelsen. Ze vertrokken goedgemutst op de fiets. Op de plek van aankomst werd gezwommen en gezongen bij het kampvuur. De dag erna stonden spelactiviteiten en een kanotocht op het programma. Ondanks het regenachtige weer was de sfeer goed en kijken de studenten en docenten terug op een leuk introductie.

 Kennismakingsgazenbord voor de Onderwijsassistenten in opleiding
De eerstejaars Onderwijsassistent gingen aan de slag met het maken en bedenken van een kennismakingsganzenbord. Het spel werd ook gespeeld. Ze brachten een bezoek aan activiteitencentrum ‘De Koppel’ waar ze alles te weten kwamen over verschillende soorten planten en waterbeestjes. Het hoogtepunt tijdens de introductieweek was het kamp. Met de fiets vertrokken de studenten richting Oudleusen. Onderweg kregen de studenten opdrachten als een kamplied bedenken. In het bos werd het geluidenspel gespeeld. Studenten gingen op zoek naar de verstopte docenten. Typetjes als mopperende Monique, liegende Lonneke en geruisloze Goitske werden gevonden. Verder waren er nog outdooractiviteiten en een vossenjacht, georganiseerd door derdejaars.

Verzorgende-IG en Verpleegkundige naar Erve Aaftink in Lemele
De eerstejaarsstudenten Verzorgende-IG en Verpleegkundige gingen op introductiekamp naar camping Erve Aaftink in Lemele. De opleidingen volgenden op verschillende dagen hetzelfde programma. Vierdejaars hadden de introductie georganiseerd. Ze hadden leuke spelletjes bedacht, er werd een film gekeken en een barbecue mocht niet ontbreken. Er werd veel gelachten tijdens de fotospeurtocht en het spel ’Wie is de mol’. Ook was er nog een fanatieke voetbalwedstrijd tussen de klassen Verpleegkundige.

 

Over het Alfa-college
Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum (ROC) voor Noord- en Oost-Nederland. Het verzorgt middelbare beroepsopleidingen en educatieve trajecten in Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Assen en Leek. Daarnaast verzorgt het bedrijfsopleidingen op maat en diverse cursussen. Er is bij de onderwijsontwikkeling extra aandacht voor de thema’s Zorg en Wonen en Sport en Vitaliteit (Healthy Ageing), Ondernemerschap en Energie.

Artikel delen:
Foto's 3
Gerelateerde berichten