Onderwijsteam ICT Academie Apeldoorn gereed voor start nieuwe opleiding HBO Informatica

Goed onderwijs begint met hooggekwalificeerde docenten. En dus beschikken alle docenten van de ICT Academie Apeldoorn over een eerste- of tweedegraads onderwijsbevoegdheid of de Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB).

Een opleidingsinstituut moet aan veel eisen voldoen om te worden geaccrediteerd. Eén van die eisen is dat de docenten beschikken over de juiste kwalificaties. “Als student mag je verwachten dat ‘jouw’ docent niet alleen vakinhoudelijk bekwaam is, maar ook op didactisch niveau voldoet aan de wettelijke normen”, zegt Erik Otto, algemeen directeur van de ICT Academie Apeldoorn. “Al onze studenten krijgen uitsluitend les van gekwalificeerde docenten. Dus ongeacht of ze een HBO-opleiding volgen of een enkele ICT-cursus doen.”

Meerdere manieren van kwalificering
Docenten kunnen hun kwalificaties op meerdere manieren aantonen. Zo hebben docenten van de ICT Academie Apeldoorn een eerste- of tweedegraads onderwijsbevoegdheid. Ook zijn er docenten die beschikken over een Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid. Daarin komen onderwerpen aan bod als: doceren, begeleiden van studenten, ontwerpen van onderwijs, toetsen en professioneel docentschap.

Van MBO naar HBO
ICT Academie Apeldoorn start na de zomervakantie met de deeltijd HBO Bachelor Informatica met Geo-ICT als specialisatie. Geo-ICT heeft betrekking op alle data met een locatie-component. ICT Academie Apeldoorn is één van slechts drie locaties in Nederland met een HBO Bachelor in Geo-ICT. De opleidingen zijn gericht op MBO’ers die nu werkzaam zijn in de ICT en een HBO-diploma willen halen. Deelnemers kunnen vrijstellingen krijgen als ze aantoonbaar beschikken over de juiste kennis en ervaring. Op die manier kan de nominale studieduur korter zijn dan vier jaar. Ook is het mogelijk gebruik te maken van diverse subsidiemogelijkheden, zoals het Levenlangleren krediet.

Studiegids aanvragen
De opleiding start op 30 augustus 2021 in Apeldoorn. Geïnteresseerden kunnen een studiegids aanvragen.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten