Foto: Dook van Gils

Crazy Horse Day bij ’t Olde Manegepeerd

Elke laatste zondag van de maand is er bij ’t Olde Manegepeerd een Kijk- en Doedag. Dat is ook op 27 september zo, maar dan is het een bijzondere dag, een Crazy Horse Dag. Natuurlijk is er de rommelmarkt en kan er naar hartenlust geknuffeld worden met de paarden, die ook een borstelbeurt niet onaangenaam vinden.

Maar er is meer: de kinderen kunnen zich laten schminken, er worden pannenkoeken gebakken en er wordt een dressuurdemonstratie gegeven. Bovendien kan er een huifkartocht gemaakt worden, en wie wil dat nu niet, in het prachtige gebied aan de voet van de Lemelerberg!

De paarden die voor dressuurdemonstratie en de huifkartocht ingezet worden, zijn niet de paarden die bij ’t Olde Manegepeerd wonen. Die hebben hun werkzame leven erop zitten en mogen van hun pensioen genieten. Mocht het slecht weer zijn, dan vervalt de dressuur en wordt er een demonstratie paardenmassage gegeven.

Vrijwel alle vrijwilligers zijn tijdens de Crazy Horse Dag aanwezig en willen de bezoekers graag uitleg geven over hun werkzaamheden. Ze hopen daarmee anderen enthousiast te maken om ook vrijwilliger te worden. Want de verzorging van zo’n 40 paarden kost heel wat tijd en hulp op vele gebieden kunnen ze altijd gebruiken.

De Crazy Horse Day is van 10.00 – 17.00 uur aan de Beukenlaan 2 te Dalmsholte (schuin tegenover de Vechtdalkok) info: www.manegepeerd.nl

Artikel delen:
Gerelateerde berichten