Oorlogsspullen gevraagd voor expo Ommen 70 jaar bevrijd

OMMEN – Het Streekmuseum in Ommen houdt op zaterdag 24 januari een inleverdag voor spulletjes uit oorlogstijd die tijdelijk onderdeel zullen uitmaken van de gezamenlijke expositie van het museum en de HKO met als thema: “Ommen 70 jaar bevrijd”.

 

Medewerkers van het museum en de Historische Kring Ommen (HKO) zijn die dag tussen 10.00 en 12.00 uur aanwezig om materiaal aan te nemen  Het museum wil op die manier stil staan bij het feit dat de Tweede Wereldoorlog 75 jaar geleden is begonnen en dat Nederland dan 70 jaar in vrede en vrijheid leeft.

 

De tentoonstelling zal aandacht besteden aan diverse aspecten van de oorlog 1940-1945, zoals het verzet, kamp Erika, droppings, bombardementen en de bevrijding. Het museum schenkt ook aandacht aan de vervolging van Joden en alle Ommer slachtoffers van het oorlogsgeweld. Deze tentoonstelling is vanaf 11 april in het Streekmuseum te zien.

 
Het museum doet een oproep aan de bezitters van spulletjes uit de oorlog om deze tijdelijk aan het museum uit te lenen. Wie niet in de gelegenheid is om naar de inleverdag te komen, maar wel voorwerpen beschikbaar wil stellen kan mailen met het museum: info@museum-ommen.nl waarna contact opgenomen wordt.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten