Stichting Steunfonds Vluchtelingen Ommen helpt

De Stichting Steunfonds Vluchtelingen Ommen helpt vluchtelingen in nood. Zo krijgen vluchtelingen met een verblijfsvergunning die in Ommen wonen financiële steun in noodsituaties waar geen andere mogelijkheden zijn. Het steunfonds is statutair gevestigd in Ommen sinds 1991 en is onafhankelijk. Al die jaren heeft het mensen in Ommen voort geholpen in kleine en grote problemen.

De stichting schrijft: “Iedereen weet nu wel dat de wereld een groot vluchtelingenprobleem heeft. Die wereld is heel groot, maar ook heel dichtbij! Want ook in Ommen wonen vluchtelingen die wanhopig verlangen naar hereniging met hun kinderen, of met hun vader en moeder, die nog in het land van herkomst zitten en daar niet weg kunnen.

Als Steunfonds Vluchtelingen Ommen helpen wij op heel individueel vlak, precies dáár waar de landelijke fondsen niet in voorzien! Het gaat om heel persoonlijke hulp. Bijvoorbeeld kinderen die vanuit hun thuisland naar een buurland moeten reizen en daar vier of zes weken in een pension moeten verblijven om te wachten op DNA-onderzoek in een ambassade. Ons bereiken op dit gebied heel indringende verzoeken om hulp.

Een voorbeeld. Een Afrikaanse moeder die na maanden van wachten eindelijk antwoord kreeg van de IND: haar drie jonge kinderen mogen komen! Ze was heel gelukkig. MAAR… toen kwam de teleurstelling: juist het reizen naar de ambassade in het buurland kost teveel geld. Zoveel geld kan ze niet bij elkaar krijgen, daarin voorziet geen enkel groot fonds. Het verdriet is groot. Alle moeite, alle wachten voor niks! En de ongerustheid over de veiligheid van de kinderen is groot.

Het steunfonds zou graag bij willen dragen om dit soort gezinsherenigingen wel mogelijk te maken. Juist voor mensen in Ommen, mensen die we kennen. Maar waar de nood zo hoog is als nu, schieten de middelen te kort. We doen daarom een beroep op de bevolking van Ommen: wil jij ons helpen? Wilt jij een bedrag doneren aan het steunfonds? Het IBAN is: NL13RABO0378902482, t.n.v. Stichting steunfonds Vluchtelingen Ommen.” Het bestuur is blij met elke gift. De stichting is gevestigd in Ommen en heeft notarieel vastgelegde statuten. Neem voor meer informatie contact op met 06-40934496.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten