Actie Slimme Deuren gestart

De gemeente Ommen wil winkeliers bewust maken van de mogelijkheden om energie te besparen en start daarom de actie Slimme Deuren. Door de winkeldeur te sluiten of door schuifdeuren/luchtgordijnen goed af te stellen, kan veel energie bespaard worden. De actie Slimme Deuren is gestart op de Dag van de Duurzaamheid.

Gesloten deur bespaart energie
In de winkelstraat is het een bekend beeld. Deuren van winkels  staan open om de klant welkom te heten. Hierdoor gaat veel energie verloren. Veel winkeleigenaren zetten de deur open omdat dit uitnodigend is en omdat men verwacht dat een dichte deur minder klanten trekt. Toch blijkt uit een proef met gesloten winkeldeuren bij DA-drogisterijen dat klanten het juist positief vinden dat dat de winkeleigenaar hier aandacht voor heeft en energie bespaart.

Technische oplossingen
Naast het sluiten van de winkeldeuren zijn er diverse technische oplossingen om energie te besparen, zoals automatische schuifdeuren of een luchtgordijn. In de praktijk blijkt een groot deel van deze installaties niet goed afgesteld te zijn waardoor het energieverbruik onnodig hoog is. Met de juiste installatie en afstelling valt dus energie te besparen.

Startsein door wethouder Ter Keurst
Op vrijdag 9 oktober 2015 geeft wethouder Hans ter Keurst om 09.30 uur het startsein voor de actie bij ‘DONNA sieraden & tassen’  aan het Kerkplein 17 in Ommen. Samen met een medewerker van de gemeente bezoekt wethouder Ter Keurst eigenaresse Mechteld van de Kamp en gaat met haar in gesprek over de dagelijkse praktijk en de mogelijkheden. Hij overhandigt een speciaal voor deze actie gemaakt bordje en hoopt dat ook andere winkeleigenaren aansluiten bij de actie om energie te besparen. Winkeleigenaren die graag mee willen doen aan Slimme Deuren kunnen bij de gemeente een bordje opvragen via 14 0529.
Artikel delen:
Gerelateerde berichten