Werkzaamheden Stationsweg Ommen

Tussen 26 oktober en 20 november wordt gewerkt aan de Stationsweg in Ommen. De straatklinkers op de Stationsweg die nu nog nabij de brug, de Schammelte en de spoorwegovergang liggen, worden vervangen door rood gekleurd asfalt.

De verwachting is dat de ervaren geluidsoverlast en trillingen in de omgeving daarmee verleden tijd zijn. De werkzaamheden nemen in totaal vier weken in beslag en worden in drie fases uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden is de Stationsweg tussen Lemele/Den Ham en Ommen in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid. Bestemmingsverkeer is toegestaan, via omleidingsroutes. De omleidingsroutes worden met borden en tekstkarren aangegeven. Bovendien worden verkeersregelaars ingezet om verkeer in goede banen te leiden.

Maandag 26 tot en met vrijdag 30 oktober

In deze periode vinden werkzaamheden plaats op de Stationsweg, waardoor de doorgaande route tussen Lemele/Den Ham en Ommen in beide richtingen is afgesloten. Bestemmingsverkeer blijft mogelijk via de Schammelte en Zeesserweg. Deze omleidingsroute is niet geschikt voor vrachtverkeer. Alle bestemmingen zijn vanaf Ommen via de Hessel Mullertbrug bereikbaar en vanuit Ommen-Zuid via de Manitoba-rotonde Hammerweg.

Maandag 2 tot en met vrijdag 6 november

De Stationsweg is, overdag en nachts ter hoogte van de spoorwegovergang volledig afgesloten voor motorvoertuigen. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruikmaken van de Stationsweg. In deze periode worden de klinkers bij de spoorwegovergang verwijderd en vervangen door asfalt. In dezelfde week voert Prorail onderhoudswerkzaamheden aan het spoor uit, waardoor er ’s nachts geen treinen rijden. Daarom kunnen de werkzaamheden aan de Stationsweg in die nachten worden uitgevoerd, wat niet mogelijk is als de treinen rijden. In deze week wordt ook gewerkt tussen de Zeesserweg tot aan de brug en ter hoogte van de Schammelte. Bestemmingsverkeer vanaf Ommen richting het station wordt via de Zeesserweg en de Schammelte omgeleid. Deze omleiding is niet geschikt voor vrachtverkeer. Gemotoriseerd verkeer kan weer gebruik maken van de spoorovergang nadat op vrijdag 6 november het asfalt en de markering is aangebracht.

Maandag 9 tot vrijdag 20 november

In deze periode is de doorgaande route tussen Lemele/Den Ham en Ommen in beide richtingen is afgesloten. Bestemmingsverkeer blijft mogelijk via de Schammelte en Zeesserweg. Deze omleidingsroute is niet geschikt voor vrachtverkeer. Alle bestemmingen zijn vanaf Ommen via de Hessel Mullertbrug bereikbaar en vanuit Ommen-Zuid via de Manitoba-rotonde Hammerweg.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten