Foto: Eigen foto

Just for Fun was in het Boskamp

Op vrijdagavond 18 maart trad het senioren Popkoor Just for Fun weer op; ditmaal in partycentrum “Het Boskamp” aan de Sterrebosweg te Dalfsen. Vanaf 20.00 uur werd de vele aanwezigen welkom geheten en de dirigente Dian Heerema en de pianist Peter van der Gaag beiden uit Zwolle voorgesteld. Er werden in twee gedeelten diverse liederen ten gehore worden gebracht.

Na deze korte introductie werd er echter gezongen, en hoe. Daar kwamen we natuurlijk ook voor! Het zeer enthousiaste koor liet goed van zich horen. De liederen betreffen popsongs uit voornamelijk de jaren 60 en 70. Daarbij moeten we denken aan groepen als o.a. The Beatles, Beach Boys, Mama’s & Papa’s  en U2. In meerstemmige stukken klonk het geheel zeer afwisselend. Wat daarbij vooral bleek was het grote enthousiasme waarmee de liederen gezongen werden. Verrassend is de wijze waarop de liederen, die we vanuit onze jeugd allemaal in een bepaald vorm kennen, zo herkenbaar, maar op geheel andere wijze door dit koor werden gezongen.

Daarbij bleken de “mannenpartijen” zeer goed uit de verf te komen, zeer verrassend. Hierdoor werd geen afbreuk gedaan aan de originele versies van de songs. Het geheel werd ondersteund en begeleid door de pianist (NAAM). Ondanks de wellicht niet perfecte opstelling was de samenwerking tussen deze twee personen perfect. Het aanwezige publiek genoot zichtbaar van het optreden. Deze avond is absoluut voor herhaling vatbaar en het is zinvol de optredens van dit koor te volgen.

Het is niet uit te sluiten dat deze optredens aanstekelijk werken op mensen en zij daardoor wellicht de neiging zullen hebben om zich bij dit koor aan te sluiten. Dit laatste, zo liet men blijken, kan zeer eenvoudig en bied veel een leuke vrijetijdsbesteding. Het volgende optreden staat gepland voor 7 mei 2016 op de Molendag in Nieuwleusen.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten