Beeldentuin Witharen viert tienjarig jubileum met twee burgemeesters

Vanwege het tienjarig bestaan en de speciale expositie “Ontmoeting in de tijd met trechterbekers” zullen zowel burgemeester Mark  Boumans uit Ommen, als burgemeester Han Noten uit Dalfsen aanwezig zijn bij de opening van de Zomerexpositie 2016 op 24 april.

Het is alweer tien jaar geleden dat Louis van Vilsteren en Thea Dijkema hun 1 ½ ha. grote tuin openstelden voor bezoekers. In de nieuwe tuin, net twee jaar daarvoor aangelegd, exposeerden zij toen samen met maar twee gastkunstenaars. Sindsdien is er veel veranderd op het erf aan de Witharenweg 24. De tuin is volwassen geworden. Elke zomer exposeren er veertien kunstenaars met hun werk.

Samen met de keramiek van Thea, zo’n honderdtwintig beelden, verspreid over de tuin. Louis heeft een nieuwe werkplaats achter op het erf. De oude werkplaats is nu Galerie Schaapskooi, daar laat hij zijn meubelen zien en er hangt en staat werk van andere kunstenaars.

In Museum het Bakhuis, vormt een kleine verzameling voorwerpen en foto’s een prachtige expositie over het leven van de vorige bewoners, de vier vrijgezelle gebroeders Borger. Onder het “Zonnehuis”, een overkapping in de tuin, de extra expositie “Ontmoeting in de tijd met trechterbekers”. Foto’s van Carolien Prins uit Dalfsen. Trechterbekers gemaakt door kinderen uit Oudleusen, Ommen en Witharen; en keramiek van 10 bekende keramisten, geïnspireerd op de trechterbekers.

Kortom, een bezoekje meer dan waard. De Beeldentuin Witharen is t/m september open van donderdag t/m zondag van 11.00 uur -17.00 uur. De toegang is gratis, en u bent van harte welkom.

Kijk voor meer informatie op www.atelierwitharen.nl.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten