Deelnemende kunstenaars actief bij ludieke opening van Beeldentuin Witharen

Op zondag 5 mei  om 15.00 uur zullen de kunstenaars die dit seizoen exposeren in Beeldentuin Witharen, zelf eigenhandig, op een ludieke wijze, de zomerexpositie 2019 openen.

Deze keer geen wethouder of burgemeester, maar de makers van de beelden zelf die in het zonnetje worden gezet. Zij zijn degenen die straks 5 maanden hun werk beschikbaar stellen voor de expositie, en ervoor zorgen dat steeds meer mensen de weg naar Beeldentuin Witharen vinden. Behalve het werk van de gastexposanten vindt u natuurlijk ook het werk van de eigenaren van de beeldentuin in Witharen: meubelmaker Louis van Vilsteren en keramiste Thea Dijkema.

De gast exposanten van Beeldentuin Witharen  in 2019 zijn: Eveline Bekkering, Grolloo, steen; Karin Lesuis, Exloo, cortenstaal; Ties Mulder, Hengelo, steen; Christa Versluijs, Bergen (NH),keramiek; Corrie Kaas, Broek op Langendijk, steen; Lettie Gerber, Gramsbergen, keramiek; Harma Wierbos, Alteveer, glas; Marion van der Schelde, Rotterdam, div. materialen; Glaswark; Monique Nijmeijer ,Wierden &Evelien Limbeek, Zenderen, glas/rvs; Jan Flierman, Ugchelen, beelden van bielzen; Ton Scheerhoorn, Gramsbergen, rvs.

In Galerie de schaapskooi van Beeldentuin Witharen exposeert van 1 mei t/m 14 juli  Carla Luik uit Ommen met aquarellen en acryl; en van 18 juli t/m 29 september Max Timmerman uit Nieuwleusen met acryl en olieverf.

De tuin is te bezoeken van mei t/m 29 september op donderdag vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 uur – 17.00 uur. Andere dagen  op afspraak. Er is koffie/thee en een terras. Galeries en  Beeldentuin zijn toegankelijk voor mensen met een beperking: aangepast toilet, twee rollators, een rolstoel en een scootmobiel zijn aanwezig.  Honden worden toegelaten, mits aangelijnd. Witharenweg 24, 7738 PG Witharen; 0523-676272; www.atelierwitharen.nl

Overigens kan je al eerder een voorproefje nemen van de expositie, want vanaf donderdag 2 mei is de Beeldentuin Witharen al te bezoeken. Bovendien doet de Beeldentuin dat weekend ook mee met het kunstweekend ” Kunst om Dalfsen”, waarbij je op 4 en 5 mei meer als 40 kunstpunten kunt bezoeken.

Maar wil je persoonlijk kennismaken met de kunstenaars dan bent je van harte welkom op zondag 5 mei bij de opening.

 

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten