Foto: Eigen foto

Opening Beeldentuin Witharen met presentatie kunstenaars

Steeds meer mensen vinden de weg naar Beeldentuin Witharen. De officiële opening op zondag 9 april belooft een gezellige, zonnige aangelegenheid te worden.

Tom Lucassen, voorzitter van de actieve stichting Vechtdalkunsten uit Ommen, zal de opening verrichten, en daarbij ingaan op deze activiteiten. Belangrijk onderdeel van de opening is het voorstellen van de gastexposanten aan het publiek. Want deze 15 gastexposanten, met hun ruim 150 werken van onder andere glas, keramiek, staal, marmer en rvs, verspreid over de 1.5 ha grote tuin, zijn een belangrijk onderdeel van het creatieve bedrijf van meubelmaker Louis van Vilsteren en keramiste Thea Dijkema. Zij komen overal vandaan en worden deze middag aan het publiek voorgesteld.

Voor Alexandra en Herman Veneman uit Ommen, Marjan van Schaik uit Dedemsvaart, Frieda Waanders uit Den Ham en Harm Echten uit Ruinen, was het brengen van de beelden, een kort ritje. Voor de andere kunstenaars, zoals Olaf Hulsman en Stephanie Hahn uit Bielefeld, Lei Hannen uit Echt, en Sjaak Smetsers uit Tegelen, een verre rit. De andere exposanten komen ook van verre. Wies Jansen uit Arnhem exposeert in Galerie de Schaapskooi met haar schilderijen; Hillie ter Haar uit Diepenveen  en Bep Kalb uit Norg exposeren met stenen beelden. Marc Deeleman komt uit Berg en Dal en exposeert met objecten van cortenstaal.

Beeldentuin Witharen kent dit jaar een primeur met de buitenschilderijen van Marianne van Dedem uit Tienhoven. Van Dedem exposeerde eerder met haar schilderijen in het familiehuis van de van Dedems, in huize Berg te Dalfsen. Samen met de Friese kunstenaar Lolke van der Bij exposeert zij nu beelden en schilderijen die zijn vervaardigd uit Roestvaststaal, bewerkt met een  kleurig materiaal. De schilderijen hangen in Het Zonnehuis en zijn weerbestendig. Tot eind september is de tuin op donderdag t/m zondag van 11:00 uur – 17:00 uur, en op afspraak, weer opengesteld voor het publiek. De entree is vrij. Zij serveren koffie, thee en appeltaart.

Witharenweg 24
7738 PG Witharen
0523-676272/0652344304
www.atelierwitharen.nl

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten