Greet-and-Meet in Beeldentuin Witharen

Zondagmiddag aanstaande wordt er een klein feestje gevierd in Beeldentuin Witharen. Na twee coronajaren is er weer eens een gezellige opening in de vorm van een Greet-and-Meet bijeenkomst, waarbij de deelnemende kunstenaars aan belangstellenden worden voorgesteld. Vanaf half drie staat de koffie klaar.

 

De Beeldentuin, die inmiddels alweer enkele weken open is, staat vol met ruim honderd kunstwerken van negen gast-exposanten. Zij werken allen met verschillende materialen en verschillende technieken, en hebben de anderhalf hectare grote tuin weer omgetoverd tot een ‘mooie expositieruimte’. “De tuin zelf ziet er ook weer prachtig uit”, aldus het persbericht. Eigenaren van de Beeldentuin in Witharen, keramiste Thea Dijkema en meubelmaker Louis van Vilsteren, laten ook hun werk zien in hun eigen galeries. Laatstgenoemde heeft zichzelf dit jaar de opdracht gegeven een expositie te realiseren onder de overkapping in de tuin. De expositie ‘Tussen leven en dood’ is samengesteld uit hout dat allemaal uit eigen tuin komt. Enkele berken hebben deze winter het veld moeten ruimen. “Het resultaat is indrukwekkend”, aldus het persbericht.

Gastexposanten zijn: Peggy Eras,Hiversum, glas/steen; Joeri van Marrewijk, Vierhuizen, cortenstaal; Tineke Langbroek, Dalfsen, glas; Marijke in den Bosch, Heerhugowaard, keramiek; Marcel Slomp, De Wijk, cortenstaal; Evelien Limbeek en Frans Egberink, Zenderen, glas/rvs; Ageeth van der Oever, Lutjewinkiel, steen; Petra Verhees, Meijel, glas; Joka Boeke, Losser, keramiek.

Beeldentuin Witharen aan de Witharenweg 24 is open van half mei tot en met half september op donderdag tot en met zondag van 11.00 – 17.00 uur.

 

(Ingezonden bericht)

Artikel delen:
Gerelateerde berichten