Kunstvoorstelling “Circus Jeroen Bosch”

Naar aanleiding van het Jeroen Bosch jaar zal Han van Hagen uit Zuidwolde op donderdag 26 mei van 19.30 uur – 21.30 uur een uitgebreide lezing geven over het werk van Jeroen Bosch. Aan de hand van een sprankelende beamer presentatie, wordt u de wereld van de kunst ingevoerd. Onvermoede kanten van de kunsten worden belicht. De presentatie wordt nooit saai.

Er wordt gelachen en soms wordt van ontroering een traan gelaten. Jeroen Bosch leefde van 1450 tot 1516. In 2016 is het 500 jaar geleden dat hij in Den Bosch gestorven is. Deze voorstelling vormt een introductie in leven en werk van deze fantastische Meester. Gekker kan je het niet maken, gemakkelijker ook niet. Hij had niet voor niets de bijnaam: den Duvelmakere.

“De hele heiligen wereld verbeeldt hij als een santenkraam van onmogelijke wezens. Het niet bestaande bestaat echt. In zijn schilderijen raak je verstrikt in het onmogelijke. De neus van een dansende lichtblauwe dwerg, die vlindervleugels heeft en wiens staart een pauwenveer vormt, wordt een fluit waar hijzelf op speelt. Zie je het voor je? Het bestaat in zijn geest. De lepelaar komt veelvuldig voor, elke keer weer voorzien van pijl en boog. Schilderde hij dan alleen maar het onmogelijke? Nee zeker niet. In zijn ‘Aanbidding der koningen’ lijkt hij traditioneler. Maar of dat werkelijk zo is gaan we ontdekken”.

Aldus Han van Hagen, die nog t/m 26 juni exposeert in Galerie de Schaapskooi van Beeldentuin Witharen met zijn etsen, geïnspireerd op de prachtige natuur van zijn woonomgeving in Zuidwolde. Als u wat eerder komt kunt u ook nog een rondje maken in de beeldentuin. De entree is € 10,- incl. koffie/thee. Vanaf 19.00 uur bent u welkom. Reserveren noodzakelijk i.v.m. de beperkte ruimte. Witharenweg 24, 7738 PG Witharen. Meer informatie via info@atelierwitharen.nl of 0523 – 676272.

Artikel delen:
Foto's 2
Gerelateerde berichten