Foto: Dook van Gils

Overijsselse ANWB-fietsdag startte in Vilsteren

Hennie Kuiper, oud-wielrenner en winnaar van onder andere een Gouden Medaille tijdens de Olympische Spelen van 1972, mocht zaterdag het officiële startsein geven van de Overijsselse Fietsdag, georganiseerd door de ANWB. In elke provincie worden dit jaar Fietsdagen gehouden.

Doe van de ANWB is in contact te komen met fietsende ANWB-leden, die middels een enquête kunnen laten weten wat ze graag verbeterd zouden willen zien op het gebied van bijvoorbeeld bewegwijzering en comfort van de fietspaden.  Fietsen is een belangrijke vrijetijdsbesteding.  De inspanningen van de ANWB zijn er altijd op gericht om te bewaken dat fietsen een aantrekkelijke tijdsbesteding blijft en ANWB-leden kunnen genieten van de variatie aan landschappen in Nederland.

Deelnemers aan de fietstocht konden in gesprek met Hennie Kuiper, die aangaf het Vechtdal een prachtig fietsgebied te vinden. Hij had zijn Gouden Medaille en zijn eerste bekertje meegebracht. Hennie Kuiper zit in de stuurgroep van de stichting 365 dagen fietsen in Overijssel. Het doel van die stichting is evenementen met elkaar verbinden. “Ik heb veel te danken aan het fietsen en wil op iets terug doen om het fietsen te promoten,” liet hij weten.

Het was op de zaterdagochtend nog uitstekend fietsweer, niet te warm, niet te koud en vrijwel geen wind. In de middag veranderden de omstandigheden: het regende gestaag door.

Voor meer informatie over ANWB en fietsen zie anwb.nl.

Artikel delen:
Foto's 4
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Gerelateerde berichten