Foto: Dook van Gils

Zondag Montmartredag in Ommen

Komende zondag 10 juli organiseert Vechtdalkunsten weer een inmiddels veel publiek trekkende kunstmarkt, de Montmartrezondag. Op het Kerkplein en in de Kerkstraat in Ommen, waar Vechtdalkunsten sinds begin dit jaar een heuse gallery heeft, tonen ongeveer dertig kunstenaars hun werken, variërend van schilder- en beeldhouwkunst tot glaswerken en sieraden.

Tussen 13.00 uur en 17.00 uur vertellen de kunstenaars graag aan de bezoekers wat hen boeit en inspireert. Vanzelfsprekend zijn de werken te koop. Naast kunstenaars uit de regio doen er ook kunstenaars uit andere delen van het land mee. Om de sfeer te verhogen, voor zover dat nog nodig is, loopt een aantal straatmuzikanten door het centrum van Ommen.

De Stichting Vechtdalkunsten wil graag kunstenaars en publiek met elkaar verbinden. De Montmartredagen zijn daar een mooi gelegenheid voor. In 2010 werden de Montmartredagen voor het eerst gehouden. Het begon aarzelend met acht kunstenaars. Inmiddels is de kunstmarkt een publiekstrekker die niet meer weg te denken is uit de zomer in Ommen. De volgende Montmartredagen zijn op 24 juli en 14 augustus.

Kijk voor meer informatie op www.vechtdalkunsten.nl.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten