Foto: Dook van Gils

Zondag Montmartredag in Ommen

Komende zondag 24 juli organiseert Vechtdalkunsten weer een inmiddels veel publiek trekkende kunstmarkt, de Montmartrezondag. Op het Kerkplein en in de Kerkstraat in Ommen, waar Vechtdalkunsten sinds begin dit jaar een heuse gallery heeft, tonen ongeveer dertig kunstenaars hun werken, variërend van schilder- en beeldhouwkunst tot glaswerken en sieraden.

Tussen 13.00 en 17.00 uur vertellen de kunstenaars graag aan de bezoekers wat hen boeit en inspireert. Naast kunstenaars uit de regio doen er ook kunstenaars uit andere delen van het land mee. Vanzelfsprekend zijn de werken te koop. Omdat ook de meeste winkel geopend zijn, zal Ommen een Parijse sfeer hebben. De Stichting Vechtdalkunsten wil graag kunstenaars en publiek met elkaar verbinden. De Montmartredagen zijn daar een mooi gelegenheid voor.

In 2010 werden de Montmartredagen voor het eerst gehouden. Het begon aarzelend met acht kunstenaars. Inmiddels is de kunstmarkt een publiekstrekker die niet meer weg te denken is uit de zomer in Ommen. De volgende en laatste van dit jaar  Montmartredag is op 14 augustus.

Meer informatie op www.vechtdalkunsten.nl.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten