Groot aanbod sport & cultuur op Ommenkids

Kinderen uit de gemeente Ommen hebben weer de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het sportieve en culturele aanbod uit de gemeente.

 

Op de website www.ommenkids.nl zijn al deze activiteiten verzameld door de combinatiefunctionaris sport. Dit project vindt alweer voor het tweede jaar op rij plaats. Vorig jaar hebben ruim 250 kinderen kennis gemaakt met een sportieve en/of culturele activiteit van hun keuze. Dit jaar krijgen de kinderen uit groep 3 t/m 8 weer de kans om te snuffelen aan het sportieve en culturele aanbod in de gemeente. Op de website staat een grote verscheidenheid aan cursussen. Het ene kind kiest voor een cursus dans, of judo, terwijl een ander meer geïnteresseerd is in het kennismaken met een instrument.

 

De gemeente Ommen vindt het belangrijk dat kinderen doen aan sport en cultuur. Om de kinderen een goed beeld te geven van de mogelijkheden is de site Ommenkids.nl  gemaakt. De combinatiefunctionarissen van de gemeente hebben de verenigingen benaderd om een cursus te plaatsen op Ommenkids. Vervolgens enthousiasmeren ze de kinderen op alle basisscholen om een kijkje te nemen op de site. Ook als kinderen al aan sport of cultuur doen is het goed om kennis te maken met sporten. Het kan voor nu van belang zijn, maar misschien ook voor later.

 

Veel cursussen worden gratis aangeboden, maar voor sommige cursussen wordt een kleine onkostenvergoeding gevraagd voor de huur van een accommodatie, het gebruik van materiaal of een kleine bijdrage voor een professional die de cursus geeft. Tot op heden hebben 110 kinderen zich aangemeld voor één van de cursussen. Wees er snel bij want  voor veel activiteiten geldt vol=vol.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten