HRFSTWND-concert SDG Ommen

Het motto van HRFSTWND is ‘Grote orkesten, grootse concerten’.
In deze concertserie treden het fanfareorkest van Soli Deo Gloria uit Ommen en de Hoogeveense Harmonie op 1 december op in de Tamboer te Hoogeveen.

Lees verder »

Passende namen groepswoningen gezocht

De Saxenburgh Groep vierde op 9 november het vijfjarig bestaan van haar Zorgcentrum ’t Vlierhuis in Ommen, tezamen met cliënten, familie en buurtbewoners. Tijdens deze viering is een prijsvraag uitgeschreven voor het bedenken van passende namen voor de groepswoningen en het wijksteunpunt.

Lees verder »

Rembrandt en zijn trawanten

Rembrandt is een vertrouwde naam, maar ken je die andere schilders uit zijn tijd ook? Op dinsdag 11 december om 20.00 geeft kunsthistoricus en beeldend kunstenaar Han van Hagen bij Ccoba in de Bibliotheek Ommen een kunstvoorstelling over Rembrandt van Rijn.

Lees verder »

Feestdagen? Knutselen!

Op Sinterklaasochtend zijn kinderen tot 4 jaar samen met hun ouders welkom voor het maken van prachtige feestdagenknutsels! De knutselsessie begint om 10.00 uur en hoort bij het BoekStartcafé van december.

Lees verder »

Inrichting Julianastraat/Schurinkstraat beter en veiliger

De Prinses Julianastraat en Schurinkstraat in Ommen worden opnieuw ingericht. De nieuwe inrichting is samen met aanwonenden en bedrijven gemaakt. Fietsers krijgen meer ruimte en de inrichting van de wegen wordt beter op elkaar afgestemd. In het voorjaar 2019 beginnen de werkzaamheden die eind juni 2019 afgerond worden.

Lees verder »

Sportverkiezing Ommen 2018 van start

De voorbereidingen voor de Sportverkiezing Ommen 2018 zijn gestart. Alle inwoners van de gemeente Ommen kunnen de komende weken sporters en sportploegen voordragen die in hun
ogen in aanmerking komen voor de titel Sportvrouw, Sportman, Sportploeg, Sporttalent 2018.

Lees verder »

Najaarsconcerten SDG Ommen

Zaterdag 10 november gaf muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Ommen haar jaarlijkse najaarsconcerten.  De middag werd geopend door de jonge orkestleden van het C-orkest, waarna de jonge C-slagwerkers lieten horen zowel op ongestemd als op ongestemd slagwerk uit de voeten te kunnen.

Lees verder »

PvdA Overijssel kritisch over aanbesteding busvervoer

De PvdA Overijssel is uiterst kritisch over de manier waarop de provincie het openbaar busvervoer wil aanbesteden. Volgens PvdA-Statenlid Hans Nooter dreigt busvervoer in grote delen van Overijssel een ‘sluitpost’ te worden die overdag nauwelijks en ’s avonds of in de weekenden helemaal niet rijdt.

Lees verder »

OZC dames 1 pakt punt

Het is vechten voor elk punt dit seizoen voor de eerste selectie van OZC dames 1 dat al vroeg op pad ging richting Apeldoorn waarbij ook de complimenten uit kunnen gaan naar ZVV’56 dat bereid was de wedstrijd anderhalf uur te vervroegen zodat dames 1 op tijd terug kon zijn in Ommen voor het Oktoberfest.

Lees verder »