Foto: Dook van Gils

Jaarconcert Bargzangers in uitverkochte Zaal Dijk

De stemming zat er weer goed in tijdens het jaarconcert van de Bargzangers, afgelopen vrijdag. Voor de veertiende keer was Zaal Dijk in Lemele haast tot de laatste plaats gevuld met familie en vrienden van leden van de Bargzangers en liefhebbers van vrolijke muziek, die nodigt tot meezingen.

Niet dat dat een vereiste is: de ruim zestig leden van het vrijetijdsmannenkoor hebben meer dan genoeg volume om van zich te laten horen. De zang komt geheel voor rekening van mannen, een aantal vrouwen zorgt middels accordeons voor muzikale ondersteuning en dirigente Mieke Bruis hanteert met veel passie en zichtbaar plezier het dirigentenstokje.

De koorleden repeteren wekelijks en zo’n veertig keer per jaar is er ergens een optreden. Dat kan zijn voor een besloten gezelschap, maar ook tijdens de Bissingh treden ze meestal een keer op en vorig jaar gaven de Bargzangers ondermeer een feestelijk concert in het Openluchttheater. Bert Duerink, de PR-man van het koor: “Ook met optredens zijn we vaak met voltallige bezetting. Alle leden, afkomstig uit de hele regio, vinden het prachtig om op te treden en de repetitieavond wordt zelden overgeslagen. Voor velen is het dé uitgaansavond van de week. Het is echt een heel hechte groep.” Dirigent Mieke, die de mannen al een aantal jaar onder haar hoede heeft, vult aan: “Het is altijd ontzettend gezellig. Er wordt goed gerepeteerd, maar gezelligheid staat bovenaan.”

Een vrouwenkoor waarvan Mieke ook dirigent is, Voices uit Lemelerveld gaf tijdens het jaarconcert ook acte de présence. Een aantal liederen werd samen met de Bargzangers gebracht, maar ze traden ook als zelfstandig koor op met zowel Nederlandstalige als Engelstalige nummers. Voor Justin Bruins, de net elf jaar geworden zoon van de dirigent, was het een spannende avond. Hij mocht tijdens een nummer de plaats van de vaste drummer van de Bargzangers innemen en zijn drumkunsten vertonen. Het werd een fantastisch optreden van hem én de beide koren, dat met luid applaus gewaardeerd werd.

Artikel delen:
Foto's 4
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Gerelateerde berichten