Volg de cursus Klik & Tik bij Bibliotheek Ommen

Klik & Tik is de absolute basiscursus internet, voor mensen die niet of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. De cursus wordt vanaf 18 april in de Bibliotheek aan de Chevalleraustraat gegeven.

Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat bijna allemaal online. Maar wat als je dat moeilijk vind?

Cursus
De Bibliotheek Ommen biedt hiervoor ondersteuning met de cursus Klik & Tik. Deze cursus helpt mensen beter gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden van de computer. Je leert bijvoorbeeld websites te bekijken, e-mails te schrijven en hoe je bestanden kunt ‘downloaden’.

Klik & Tik is een oefenprogramma dat deze basisvaardigheden aanbiedt. In de veilige omgeving van de Bibliotheek krijg je via filmpjes de eenvoudige uitleg en daarna ga je aan de slag met praktische oefeningen.

Klik & Tik bestaat uit drie delen:

  1. De basis (over typen, klikken en websites bekijken)
  2. Het internet op (over e-mailen, downloaden en browsers)
  3. Samen op het web (over sociale netwerken, links en weblogs)

Deelname aan de cursus Klik & Tik bedraagt € 15,00 inclusief het bijbehorende oefenboek. De cursus duurt 10 weken en start op dinsdag 18 april.

Praktisch
Iedere dinsdag van 9.30-11.30 uur, start 18 april
Locatie: De Bibliotheek, Chevalleraustraat 6 Ommen
Eigen laptop gebruiken is mogelijk.

Aanmelden
Interesse? U kunt zich tot 14 april aanmelden in de Bibliotheek of via telefoonnummer: 0529-452158 of via de mail: info@bibliotheekommen.nl.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten